Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek tényleg fél, vagy...

Szerintetek tényleg fél, vagy csak szórakozik, időt húz lefekvésnél a fiam?

Figyelt kérdés
Már régóta próbálkozik mindennel, hülyeségekkel, csak aludni ne kelljen még: wc-zni kell, szomjas és több rituálé is kell lefekvés előtt, lámpák ellenőrzése, hogy melyik ég, autóit sorba rendezni. Ha mindent sikerül leellenőrizni, akkor is kitlál még valamit, hogy visszamenjünk, puszit akarok adni, meg akarlak ölelni, stb. A legújabb, amióta nem megyünk fel még egyszer, hogy ő fél, hogy bejön valaki az ablakon. Szerintetek megint szórakozik, hülyének néz időhúzás céljából, vagy tényleg fél? Természetesen mindent megpróbáltunk, hogy elhiggye, hogy nem jön be senki, de ő továbbra is ezzel jön minden este. Honnan tudhatnám, hogy rájött, hogy akkor ha fél, ott maradok, és csak ezért mondja, bvagy tényleg fél? Ha tényleg fél, meddig tart ez? Amúgy az ajtaja nyitva és minden lámpa ég, van két éjjeli fénye.
2013. nov. 17. 21:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Óh, akkor még nagyon picike.

Nálunk mióta külön szobában van, valahogy sokkal könnyebben elalszik, mint amikor kint altattam a nagy ágyon. Mindig mellé fekszem, lekapcsolok minden lámpát, az ajtót is becsukjuk, és így sokkal hamarabb elalszik, azelõtt mindig kiszaladgált az apjához a konyhába, mert látta a beszürõdõ fényt.

Mondjuk õ nem nagyon beszél olyankor, de ha próbálkozik, csak ritkán reagálok rá, és akkor abba hagyja.

Lehet, ha mellé feküdnél és érezné, hogy ott vagy mellette, akkor esetleg hamarabb megnyugodna.

2013. nov. 17. 21:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy egyszerűen csak nem fárad el eléggé? Mennyit alszik, mikor, és milyen mértékben fárasztod le fizikailag? Én vagyok akinek a 2,5 évese az orrszarvútól fél. Most láttam, hogy egy kommentben írod, hogy ha mellette maradsz is beszél még egy órát, meg bohóckodik. Nekem ugyanez megvolt egy pár hónapja. Reggel 6-kor kelt, délután 2-fél 3 körül tudtam letenni aludni, addig nem bírt elaludni. 4-kor kivertem az ágyból, és este 10-ig le se tudtam lőni. De ha már véletlenül délután fél 5-ig aludt, akkor 11-ig se bírt elaludni. Ezért váltottam át arra, hogy délben le sem teszem aludni. Így most alszik este 8-tól reggel 8-ig. 10-15 perc alatt elalszik fekvésnél, és többet alszik, mint korábban az egy alvásból. Nagyon energikus gyerek, mindig pörög. 3,5 óra játszóterezés, meg se kottyan neki, pedig nem a hintában meg a homokozóban ül, hanem rohangál. Így most a 12 órában jobban le tudja vezetni az energiáit és aztán egy hatalmasat alszik éjjel.

Talán nektek is beválna egy napirend átszervezés, ki tudja?

2013. nov. 17. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a helyzet, de a kisfiam már 3 éves múlt. Ő is mindent kitalál, csak aludni ne keljen. Még szomjas, fáj a hasa, szörny van a szobában (amit mellesleg boldogan, mosolyogva mutogat, nála ez nem igazi félelem), nincs az ágyba a 14. alvóállat, és azonnal meg kell keresni, olvassunk még egy mesét stb...Nálunk az van, hogy én ott fekszem mellette az ágyon, míg el nem alszik. Próbálkoztunk sok mindennel, hogy egyedül aludjon, de nem jutottunk semmire. Minimum fél óra, de sokszor 40 perc, míg elalszik. Régen azért nem beszélt ilyenkor, mert én úgy tettem, mintha aludnék mellette, semmire nem reagáltam, amit csinált, ezért hamar elunta magát, és csendben forgolódott, míg elaludt. Most meg kistesó miatt tudja, hogy csendben kell lenni, de ugyanúgy sok idő, míg így elalszik. Nálunk egyértelműen azért van ez, mert az oviban túlalussza magát, de nem tudunk mit csinálni, mert napközben viszont igényli az alvást a közösségben. El is fárad, meg követi a társait. Hétvégenként nem alszik napközben, annyira egész nap velünk akar lenni:) Ilyenkor viszont "zombi" lesz, és 5 után már mindenhez fáradt, este 7-kor kidől, ez sem jó.

Sajnos nem tudom, valós félelem lehet-e ez a gyerekednél, mert sokszor tényleg mindent kitalálnak, csak, hogy több időt tölthessenek a szüleikkel. Nem látott valamilyen mesét, amiből ez fakadhat? Esetleg megpróbálhatod nappal kevesebbet aludni hagyni, vagy jobban lefárasztani, hátha könnyebben elalszik este. Vagy valamilyen szabályt bevezetni, megbeszélni vele, hogy ott fekszel mellette, amíg elalszik, de csak akkor, ha csöndben marad. Ha elkezd beszélni, akkor valóban gyere ki, hogy lássa, komolyan gondolod a dolgot. Vagy lehet, nálatok is beválna, hogy nem reagálsz ilyenkor semmire, hátha ő is megunja, és elalszik.

2013. nov. 18. 11:51
 14/14 A kérdező kommentje:

Néha nézhet mesét, de nálunk csak akkor megy a tévé, ha ő nézhet mesét, és a korosztályának valót.

Kipróbáltam, hogy nem alszik délután, hát ugyanaz van, csak már 6-7 körül nagyon fáradt, 8-kor tettük le aludni, és 9-kor aludt el, addig dumált és kifogásokat keresett. A gond az, hogy ilyenkor nem alussza ki magát, mert másnap reggel ugyanúgy kel. Bár az is lehet, hogy túlpörgött, és fél 8-kor le kellett volna már tenni aludni. Ma kipróbálom úgy.

Köszi a válaszokat!

2013. nov. 20. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!