Szerintetek tényleg fél, vagy csak szórakozik, időt húz lefekvésnél a fiam?
Mennyi idõs a kisfiad? Esetleg az nem megoldható, hogy mindig ott maradj vele amíg elalszik? Csak mert lehet, hogy akkor fele ennyi idõbe telne az esti rituálé. Könnyen elképzelhetõ, hogy tényleg fél, de legalábbis szeretné, ha vele maradnál. Vagy van tesója is, aki miatt esetleg nem lehet, mert õt is fektetni kell?
Én vele maradnék, ha csak tudnék, még akkor is, ha valójában csak kitalálja ezeket a dolgokat, mert ezek szerint nagyon igényelné a társaságodat. De a kicsiknek nagyon élénk a fantáziájuk, úgyhogy szerintem nagy eséllyel komolyan gondolja. Bár én nagyon vajszívü vagyok :).
Szerintem legyen egy "biztonságot" adó játéka.
Nálunk bejött még a varázslámpa, ami nem más mint a konnektorba dugható éjjeli fény. Annyi fényt ad, hogy ne féljen, de még nem zavaró és lehet mellette aludni.
Az is segít, ha lefekvés előtt a saját ágyában mesélsz neki. Időigényes, de hamar felnő és utána sajnálhatod, ha nem tetted meg. A jóéjt puszi is megnyugtatja.
2 és fél éves.
Az a baj, ha ott maradok, én szívesen maradnék is, nem sajnálom rá az időt, ha tényleg alvás van. De nem, ha felmegyek hozzá, állandóan magában dumál. Volt, hogy 1 órát ültem fent, és még rá is szóltam, hogy alvás van már, ne dumáljon, de ő csak mondja és mondja. Ebből gondolom, hogy csak szivat, és azért mondja, hogy fél, hogy ott maradjak. De ezért nem akarok fent maradni 1 órát, hogy ő magában beszéljen.
Viszont félek, ha tényleg fél valamitől, az elég genya dolog otthagyni a félelmével.
Kedves 5-ös, nem hiszed el, de mind megvan.
2 éjjeli fény, ő választotta ráadásul. Alvós állatka, nélküle nincs is alvás. Mese minden este van. Puszi, ölelés is. Apával is, velem is.
nálunk a riasztó is működött. Este elköszöntünk tőle, hogy vigyázza az álmunkat és reggel jó reggelttel köszöntünk neki.
Milyen meséket néz? Lehet, hogy váltani kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!