Az öcsém azzal szorakozik, hogy a fejét a falba/földbe
veri! Miért van ez?
Figyelt kérdés
15 hónapos az öcsém, és elég sűrűn csinálja!
2010. febr. 21. 22:58
1/9 anonim válasza:
Ezt így elég nehéz megmondani. Semmi körülményt nem írsz, hogy pl. a fejlődése milyen volt, vagy tényleg csak szórakozik, vagy valamire reagálva, vagy mikor csinálja, nem mindegy.
2010. febr. 21. 23:00
2/9 A kérdező kommentje:
A fejlődése teljesen normális szerintem! Foglalkozunk vele meg minden! Csak gondol egyet és elkezdi. Pl: ül az ágyon és elkezdi hátraverni a fejét a falba és mikor észreveszük elkezd nevetni és folytatja! nevet és üti a kis buksiját!
2010. febr. 21. 23:04
3/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Nekem van egy 15 hónapod fisfiam.Ö is ugyan ezt a tendenciát követi. Mivel ö az én elsö gyermekem, gondoltam jobb ha egy szakértöhöz fordulok. Ö azt mondta kisfiam ezt szorakozásnka éli meg, látja hogy figyelke rá akkor ha veri a fejét a kanapéba, a kiságyba. Figyelem felkelts gyanánt csinálja, ha unatkozik. Probáljátok meg lekötni a figyelmét. Az a baj igazábol hogy az ö kis fejük annyira "puha" hogy vigyázni kell nehogy nagyon megüsse, mert az késöbb fejlödési problémákhoz is vezethet:S:S. Remélem tudtm segiteni. Az én tanácsom tehát az hogy kössétek le figyelmét, és lehetöleg mindig legyen vele valaki. Üdv. Sz. 20/L
2010. febr. 21. 23:12
4/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2010. febr. 21. 23:18
5/9 anonim válasza:
Szia! Én kislányom akkor csinálja ezt, ha álmos. Általában velünk akar fejelni, és röhög, amikor nem hagyjuk, meg akkor is, ha betalál. (Mi akkor annyira nem...) Nem szokott tőle sírni, de nem hagyom én sem. Csak egyszerűen álmos... Így vezeti le, hogy nem tud mit kezdeni magával, mivel álmos, de aludni nem akar. Nekik még nem mindig megy hamar az alvás... Hála Istennek, jól ki vagyunk párnázva, ilyenkor felvesszük, mi, a légzsák szülei :D
2010. febr. 21. 23:26
6/9 anonim válasza:
jaktálás
a sztereotip mozgászavarok egyike. A fej és / vagy a test ritmikus himbálása. Klasszikus hospitalizációs tünet. Mentálisan retardáltaknál gyakori. Önveszélyes változata a fej falhoz vagy a kiságy rácsához verése. Súlyosabb esetben viharos, dobáló mozgások, főleg a fejen és a végtagokon. Leggyakrabban hisztéria tünete.
2010. febr. 21. 23:39
7/9 anonim válasza:
Uhh, szegény gyerek... :S Hát maradjunk azért annyiban, hogy a mentális retardációnak más tünete is van. Ha rendben fejlődik, reagál, kommunikál, akkor nem hiszem, hogy jaktálásról lenne szó. Főleg, hogyha ráadásul nem is állandóan csinálja... (Tényleg, milyen sűrű az a sűrű?)
2010. febr. 21. 23:42
8/9 A kérdező kommentje:
napi alkalommal 4 szer 5 ször! szerintem ez elég sűrű! :S
2010. febr. 21. 23:52
9/9 anonim válasza:
Látja rajtatok, hogy ez megijeszt, ezzel hívja fel magára a figyelmet....valószínűleg tetszik neki a reakciótok. Ne figyeljetek oda, ne rémüldözzetek! Abba fogja hagyni... ez most számára egy játék, épp ezért nevet, amikor ti észreveszitek. A gyerekek nem hülyék,hogy komoly kárt tegyenek magukban, annyira nem fogja megütni a fejét, hogy az fájjon is neki....másképp nem nevetne, hisz a fájdalmat azért nem tűrné nevetve. Pszichológiából tanultam ezeket. Figyelemfelhívás, unaloműzés... igazán nem más, nem szervi vagy lelki eredetű. Ugyanolyan, mint amikor hisztizik vagy sikít a gyereke, hogy csakis rá figyeljenek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!