Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves gyerkőcök anyukái! Ti...

1 éves gyerkőcök anyukái! Ti mennyi időt töltötök a gyerekeitekkel? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy mennyi a közös játék ideje, mennyi az önálló játék ideje és mennyit van a kicsi a szabad levegőn, mit csináltok a fennmaradó időben? Közös játék során mit játszotok?

Köszi a válaszokat :o)

2013. nov. 16. 23:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem egy 1 éves lányom van.Amikor nem alszik mindig vele vagyok,mert nem igazán van el egyedül.formabedobóval játszunk építúnk autózunk.de igazán nem köti le semmi.kb.fél órát szoktunk sétálni.és nálatok hogy van?
2013. nov. 17. 07:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Nalunk van melle egy nagyteso is itthon, igy valamennyire o is elfoglalja. Kb 10 percet tud egyhuzamban jatszani egyedul, 15-ot a tesoval es valtozo, hogy ez napi hany alkalommal van. Ha epp fogzik, akkor egyszer sem, de ha klminden jol megy, akkor egesz sokszor. O legozni szeret, a konyveket imadja, szeret fozni a kiskonyhan, formabedobo, karikapakolo es persze az auto a mindene. Az a favorit. Es a naggyal szokott gitarozni, vagy mas hangszereket hasznalni zene kozben (furulya, szajharmonika, szaxofon, xilofon). Levegon valtozo hogy mennyit vagyunk. Dandi szelben egy percet sem, szep idoben meg ilyenkor is 2 orat. Nyaron 3-3,5 orat jatsziztunk. O 15 honapos most es fiu.
2013. nov. 17. 08:03
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

"Játszizunk" ??? Édes Istenem... :)))

Én nem vagyok mindig a lányommal, hagyom egyedül felfedezni, szereti bejárni a lakást, pakolászni, tologatni stb.

Néha odamegyek hozzá, fogócskázunk, játszunk, de sosem fix. időben.

Szabad levegőn napi kb. 2-3 órát van a kutya miatt.

2013. nov. 17. 10:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A jatszi a jatszoter, tehat jatszotereztunkpt jelent a jatsziztunk. A nagy fiam kicsikent csak ezt tudta kimondani, ezert igy hivjuk.
2013. nov. 17. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
De most felnőttekkel beszélsz nem a gyerekeddel...
2013. nov. 17. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Felnottekkel is jatszinak hivom a jatszoteret, altalanos kifejezes. Ez nem olyan mintha megkerdeznem a karacsonyi ebeden a csaladot, hogy ki ker papit,vagy hamikat, kajcsit, vagy esetleg megkerdeznek egy anyukat, hogy neked is bantja a hurka wc papir a popsikad. Nyilvan te tetted fel korabban a kerdest a becezo anyukakrol, ahol mellesleg total a partodat fogtam, bar nem gondoltam, hogy ilyen szinten elmelyult vagy a dologgal kapcsolatban.
2013. nov. 17. 13:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Jaj, nehogy összevesszetek már!

A kérdésemhez fűzött hozzászólásaitokat amúgy nagyon köszönöm :o)

Nekem egy 12,5 hónapos kisfiam van. Az, hogy mennyit tud eljátszani egyedül az bizony függ a fogzástól, hogy mennyit aludt stb. ... amúgy nagyon igényli a társaságomat, vagy apukájáét, vagy mamájáét. Naponta csak egyszer alszik, ekkor jól bebugyolálva a teraszon babakocsiban altatom. Ez mellett hetente többször (de nem feltétlenül minden nap) sétálunk egy jó fél órát. Mi egy kis faluban lakunk. Sajnos nincs sok gyerek, na meg jó játszótér sem :o( , de azért hébe hóba tudunk találkozni más gyerekekkel is...ekkor jó nézni őket ahogy egymás mellett játszanak :o)

A formabedobóval mi is játszunk, eddig csak ki-bepakoltuk a formákat, mostanában próbálkozik csak beilleszteni a formákat a helyükre. A kört már segítség nélkül behelyezi, a többinél még bőven igényli a segítséget, és még ekkor is, ha pár mp-en belül nem sikerül neki, akkor mérgesen elhajítja ami a kezében van, majd tovább áll. A közös fogócskát,bújócskát élvezi a legjobban. Szereti nézegetni a könyveket (rágcsálni is sajnos), szívesen labdázik és pár napja brümmögve tologatja az autóját :o)

A zene a mindene, ha meghall egy dallamot már járja is a babatáncát. 3 alkalommal elővettem neki színes ceruzákat, filctollat, zsírkrétát, hogy ismerkedjen velük, ekkor a kezét fogva rajzoltunk pont, pont vesszőcskét, virágot, állatkákat stb., aztán hagytam, hogy ``kiszínezze`` őket. A legkedveltebb elfoglaltsága amúgy a szétpakolás, amit csak elér a földön végzi...hihetetlen, hogy két perc alatt mit tud művelni a szobában, míg én elszaladok pisilni.

Valahogy így telnek a napjaink. Nem túlzottan kötött a napirendünk, hogy ha kell tudjunk rajta alakítani. Kis tesót hamarosan tervezünk.

Ja igen, (szigorú felügyelet alatt) a cicáinkkal jó pár percig le tudja magát kötni.

Két nagytestű kutyánk is van, velük is igyekszünk közösen együtt lenni, hogy a későbbiekben ne legyen gond.

2013. nov. 17. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!