Rossz evő gyerkőcök anyukái, tippek, trükkök? Mivel tudnám rávenni, hogy jobban egyen?
Figyelt kérdés
Két éves a lányom, de borzasztó rossz evő, én már arra gondoltam, orvoshoz viszem...
Egyre rosszabb evő! Alig pár dolog, amit hajlandó enni, az új dolgokat meg sem kóstolja. :(
2013. máj. 2. 14:35
1/3 anonim válasza:
Kezelési módot nem tudok, nálunk az vált be, hogy amit látta, hogy mi megeszünk, azt ő is megkóstolta(nem erőltettük, csak elé tettük, hogy ha rákíván, meg tudja kóstolni), viszont találtam érdekes cikket a lehetséges magyarázatról:
[link] (több helyen is olvasható hasonló, most ez jött "szembe")
2/3 anonim válasza:
az én fiam 19 hónapos baromi rossz evő, többször voltam vele aggódva a dokinál, aki csináltatott vérvételt is de semmi nem derült ki, tehát semmi szervi oka nincs. Viszont azt biztosan észervette rajtam a gyerek, hogy tiszta stressz nekem ez az egész. Mert pl apával jobban eszik mint velem. Ő nem idegeskedik rajta. De mostanában nagyon szigorúan tartom magam egy dologhoz: Mindig együtt ülünk le enni, ugyanazt kapja amit mi eszünk ( persze csak ha eheti már ő is) és ha nem eszik egy falatot se akkor nem adok neki mást, de nem is erőltetem belé.Nem csinálok semmi felhajtást a kaja körül, nincs bevezető mondóka, nincs játék a kajával, nem kap választási lehetőséget sem. Így a következő kajára tuti éhes lesz. mondjuk amikor épp jön a foga akkor meg semmi szilárd kaját nem eszik, ilyenkor adok neki napközben is tápszert.Mai napig nem eszik sokat egyszerre, de sokkal változatosabban. És a védőnő azt mondta amíg nem fáradékony gyenge aluszékony, és nem kezd fogyni addig nyugodta lehetek mert biztosan elég neki.
3/3 anonim válasza:
ja és amúgy kipróbálhatod neki a béres cseppet pl vagy valami multivitamint pl robokidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!