Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktad 2,5 éves gyermekedet...

Szoktad 2,5 éves gyermekedet pár napra a nagyinál hagyni?

Figyelt kérdés
Hogy viseli? Nem érzi lepasszolásnak úgy hogy te nem vagy ott?
2013. nov. 14. 21:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom nem értem az olyan embereket, akik ezért bárkit leszólnak, nem tudom van egyáltalán gyereke aki azt irta, hogy nem a nagymamának kell nevelnie a gyereket, meg hogy erre nem ir semmit. Miért lenne lepasszolás, csak egy csepp segitség a szülőknek, elsősorban az anyának. A kislányom 2,5 éves de még nem aludt máshol. Úgy volt már, hogy néhány órára ott maradt a nagyszülőknél, de még csak ezután tervezzük kipróbálni, mit szól ahhoz hogy mamánál alszik.

Egyébként ismerek olyat, akiknek a nagyszülőknél volt a 3 éves gyerekük egész nyáron, mert még nem járatták oviba és az anyuka elkezdett dolgozni, szombatonként okj-s képzésre jár, emellett még sokszor külön programuk van a szülőknek és szinte egész héten a nagyszülők nevelik a gyereket, csak estére vitték haza. Jómódúak, elméletileg értelmesek, csak a pofájukról nem szakad le a bőr, hogy a nyugdijas nagyszülőkre hagyják a neveletlen gyereküket.

Na ez a lepasszolás, az hogy egy anyuka hébe-hóba odaadja a gyerekét a nagyszülőknél, főleg ha a nagyszülők örülnek is neki. Az én szüleim imádnák, ha ott lehetne velük egy kis időt a kislányom, de 120km-re lakunk, havonta 1x tudunk csak menni látogatóba.

Ha szeret a nagyszülőkkel lenni, biztos nincsenek rossz érzései veled kapcsolatban, hogy most otthagytad.

2,5 éve éjjel-nappal a lányommal vagyok, néha 1nap nélküle nagyon jót tenne, ha csak nappalra is, úgyhogy nagyon fel vagyok háborodva az olyan válaszokon, hogy a gyereknek minden pillanatban csak a szülei mellett a helye, tény, hogy nem a nagyszülő feladata nevelni, de abban a pár napban nem is ezt tenné, egyszerűen jól éreznék magukat az unokával.

2013. nov. 15. 07:22
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szokott néha a nagyszülőknél aludni mindkét gyerekem (7 és 2,5 évesek). Közel lakunk egymáshoz, ha bármi gond van 5 perc alatt tudnék értük menni, de erre még nem volt példa. Legutóbb azért aludtak a szüleimnél, mert, mert mi disznót vágtunk. Reggel 6-kor kezdtük, ezért már előző este átvittem őket, és este 7-kor tudtam értük jönni, szóval kerek 24 órára lepasszoltam őket a nagyszülőknek. Végülis jöhettek volna ők is a disznóvágásba, biztos nagyon élvezték volna, de hogy mi nem végeztünk volna éjszaka 11-kor sem, az is biztos. A szüleimet imádják, nagyon szeretnek velük lenni, sokat játszanak együtt és nem szokott semmi gond lenni velük.
2013. nov. 15. 08:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen volt,hogy 2-3 éjszakát is ott aludt a mamánál,imádja Őt,Ő kérte,amúgy már babként is volt velük nélkülünk először 1 évesen aludt teljesen egyedül a mamánál.
2013. nov. 15. 14:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, szokott a nagyszülőknél aludni, eddig egyhuzamban csak egy éjszakát. 2 éves múlt 4 hónappal, kb 2 évesen aludt ott először, azóta kb. 4 alkalommal volt ilyen. Szereti :)
2013. nov. 15. 15:40
 15/16 anonim ***** válasza:

3gyerekem van, 6, 4, 2évesek és sokat vagyunk a mamáéknál.(én anyukám) Közel lakunk- 15km van a két város között. Szoktak ottaludni is, felváltva vagy együtt is, mikor hogy. Volt, hogy mi a legnagyobbal 10napra meghívást kaptunk egy külföldi ismerőstől, a két kicsinek még nagyon nagy út lett volna, így ők 10napig a nagyinál és papinál voltak.

Ettől még nem a mama és papa nevelik a gyerekeket. NÁlunk nagyon jó a kapcsolat, a gyerekeim imádnak a mamáéknál lenni, de otthon is! Mamáék most pl elmentek kirándulni egy hétre, már most jelezték, hogy jövöhéten valamelyik gyerek legyen ott, mert már annyira hiányzonak nekik. Így a hétvégét otttöltjük, és a középső most ottmarad pár napra. :) A középsőm egyébként a papáról nem tud leszállni. Egy nagypapa van- és odavissza vannak egymástól mind a három unokával, de a leginkább a középsővel. Nem kivételeznek vele, ezt nem mondhatnám, de pl a nagyobbik inkább a mamával szeret lenni, a középső meg papás. :)) Annyir aranyosak együtt. A papa is végtelen türelemmel mászik, kúszik velük, vagy éppen lovagolnak rajta.

Én csak sajnálom azokat a gyerekeket akiknek ez a nagy nagyszülői szeretet kimarad az életükből.

Nekem persze hogy segítség, hogy egyszer-egyszer kivasalhatok, vagy kitakaríthatok megszakítás nélkül, nem azért vannak ott a gyerekek -egyik vagy mind, hogy én itthon havajozzak. Anyukáméknak meg hatalmas boldogság az unokákkal lenni. Szóval ebből mindenki csak nyer!

Ja- anyósommal is dettó ez a helyzet. NÁla nem szoktak aludni, mert ő még dolgozik, vele egy városban lakunk, és sokszor megy az oviba a gyerekekért és hazahozza őket, marad egy fél órára. Nagyon szeretik őt is a gyerekek. Apósom az nincs, szóval ott nincs papa.

2013. nov. 15. 19:14
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én egyáltalán nem gondolom, hogy ez lepasszolás lenne, a kérdésben csak a gyerek szempontjából írtam, hogy ő esetleg nem érzi-e így. De egyértelmű nálunk is, hogy kölcsönös a nagyszülő-unoka szeretet, szívesen is marad náluk. Most is ott van náluk a hétvégére, nagyon jól érzi magát, és szüleim is ki vannak virulva, hogy szabadon unokázhatnak, nagyon sokat foglalkoznak a kisfiammal.

2013. nov. 16. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!