Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt itt valaki úgy, hogy...

Volt itt valaki úgy, hogy kórházba kellett feküdni gyerekének, amiért visszatartotta a székletét? Tapasztalatokra lennék kiváncsi elsősorban a Miskolci megyei gyekről?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 éves lesz.Amióta levettem róla a pelust/tavasszal/,azóta visszatertja a székletét.Sokmindennel próbálkoztunk.Az a baj,hogy amellett,hogy visszatartja a székletét,még rostszegényen is táplálkozik,mert nem akar semmilyen gyümölcsöt megenni,csak az almát,és a banánt:(.Most ott tartunk,hogy 10-15 ml laveolac merllett 3-4 naponta kakil.Gasztrón azt mondták,hogy ha ez nem rendeződik jövőhónap közepéig,akkor felveszik osztályra,és beöntéseket fog kapni?
2013. nov. 12. 09:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nálunk hatott a laevolac. Próbálj narancslevet itatni vele (frissen facsart), hátha üdítő formájában elfogadja. Ez sajnos pszichés, nálunk a pszichológus sem vált be, de 4 és fél éves korára lett annyi esze, hogy kiengedte a kakit (3 évesen kezdődött a gond, attól fogva próbáltunk a lelkére beszélni, de ez csak későbbre hatott, mire már ő is felérte ésszel). Próbálkozzatok még joghurttal, a gyümölcsöket salátának csináld, hátha úgy másabb. Mindenképp az étkezéssel tudsz neki segíteni, hogy ne tudja visszatartani, mert hiába van meg nála az inger, úgysem engedi ki. Kitartás! Hosszú menet lesz.
2013. nov. 12. 11:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.Frissen facsart narancslevet szoktam neki adni minden nap,meg az almát megint reszelve adom neki,mert úgy székletlazító,de az sem mindig válik be:(
2013. nov. 12. 12:05
 3/13 A kérdező kommentje:
ja,és a joghurtot sem nagyon akarja enni,nagyon ritka,ha eszik egy kicsit,belőle,pedig mindig megkínálom,már többfajtát is próbáltunk.Van ikertesója,ő minden gyümölcsöt megeszik,vele nincs is gond,ő szinte minden nap kakil.
2013. nov. 12. 12:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is az ikrek közül csak az egyikkel volt gond. Próbálj a lelkére hatni, hogy sokkal jobban lesz, ha kiengedi a kakit, nem fog fájni a hasa, utána tudtok majd egy nagyot szaladni a játszótéren, stb. 1-es voltam.
2013. nov. 12. 12:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen, naponta kapott egy kis szívószálas Rostos baracklét, s attól lett nap mint nap kaka!

Nekem mai napig nem eszik meg semmi de semmi gyümölcsöt, de mivel a baracklétől hozzá szokott hogy van minden nap kaka, ha van inger akkor el meri engedni, vagyis mer kakilni, így beállt hogy mindennap kakil, vagy ha nincs minden nap kaka, akkor adok neki egy baracklét.

Mi pazichológusnál voltunk ezzel, s azt mondta, azért tartják vissza a kakit, mert félnek a gyerekek, hogy azzal elvész valami a testükből, s elvesztik, a nem lesz helyette másik!

Szóval olyan neki, mintha a lábát levágnák, s tudja hogy nem lesz helyette másik, de ugye azt kellmegértenie, hoy a kaka minden nap van, s ez egy természetes dolog hogy a wc-be, bilibe kakil, s azzal hogy lehúzzuk, nem veszít semmit.

Próbáld ki a baracklét, s hogy pl. kakiljon bilibe, lássa a kakit, együtt húzzátok le. Hagyd egyedül ha kakil, pl. Tv előtt, hogy ellazúljon, s mérjen kakilni!

2013. nov. 12. 16:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ!Milyen baracklevet adsz neki?Mert én adom neki a capy sárgabarackot,azt a sűrűbbik fajtát,szinte minden nap kap.Az a baj,ha van ingere,ő akkor is visszatartja.Mikor voltunk a gasztrón vérvételen,utána szinte minden nap kakilt,mert tudta,hogy azért vettek tőle vért,mert nem kakilt.Most már eltelt azóta 2 hónap,és kb 2-3 hete már nem lehet ezzel zsarolni,hogy akkor vérvétel lesz,már nem érdekli.
2013. nov. 12. 19:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Homeopátiával nem próbálkoztál? Nézz körül pl itt:

[link]

Mondjuk ez nem olyan, mint a hashajtó, nem úgy hat, de lehet, hogy segít.

2013. nov. 13. 06:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy csak az almát és a banánt eszi. A banán kifejezetten hasfogó, én azt egyáltalán nem adnék neki. Nekem terhesen napi egy mokkáskanálnyi szilvalekvár nagyon sokat segített, bár nem tudom azt megenné-e.
2013. nov. 14. 18:14
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia

nekünk a Babymira víz vált be

az italba keverem, megissza és nincs gond, próbáltunk mindent , ez vált be

2013. nov. 14. 19:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is a választ!A banánt úgy szoktam adni,hogy megveszem,és 2-3 nap múlva adom oda,mikor már jó érett,de nem sokszor eszik azt sem.Az almát megint reszelem neki,mint babakorába,mert az nekik székletlazító szokott lenni.Pár napja eszik egy kis szőlőt,mert beletömtem a szájába egy falatot,és ízlett neki,pár szemet megeszik belőle.Az a baj,hogy hiába jön rá az inger,mostmár szól,hogy kakilni kell,de már látom,hogy tartja is vissza.Legutóbbi 3 alkalommal glicerines kúpot kellett adom,pedig azt nem szeretem neki adni,de 3 naponta muszály,hogy kakiljon,mert 3.nap,már szinte egész nap csak szenved,meg enni sem akar.A mira vizet most megvettük neki,meg is itta,úgy hogy belekevertem narancslébe,de puffad azóta a hasa,és nem tudom,hogy attól,vagy az utifű maghéjtól,mert egyszerre kezdtem el adni.
2013. nov. 15. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!