Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves gyerekkel mit kell...

4 éves gyerekkel mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

Pl. wc-zésnél kell neki segíteni, ha pl kakil? 8popóját kitörölni) Fürdetés hogy zajlik? Enni esznek szépen egyedül?

Au pairje leszek. Vigyáztam már ilyen korúakra, de nem egész napot.

2013. nov. 6. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Az enyém januárban lesz 4 éves! Wc után megtorlom a popsiját, hogy biztosan tiszta legyen! Eves a kedvetol függ van, hogy nagyon szépen eszik egyedül van, higy kéri, hogy etessem! Furdeni megfurdik egyedül, haját en mosom meg a kenyesebb helyeken atmosom miután végzett, DE Soha egy ppillanatra sem hagyom egyedül a kádban!
2013. nov. 6. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ki kell törölni a popóját, fürdetésnél vizet kell engedni neki, megmosni, megtörülni és felöltöztetni. Figyelni kell, hogy mosson fogat. A kézmosást is szívesen elsumákolják, ezért időnként arra is figyelmeztetni kell őket. Enni általában már egyedül esznek, csak elkészíteni kell az ételt és készen eléjük rakni. Négy évesek döntő többsége válogatós, ez problémát okozhat. Egyébként nagyon tündériek tudnak lenni.
2013. nov. 6. 20:26
 3/5 A kérdező kommentje:

És mennyire hagyják, hogy idegenek csinálják nekik ezeket a dolgokat? Tekintve, hogy az elején új ember leszek nekik.

Fogja mondani magától vagy én mondjam neki?

2013. nov. 6. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:

enyém 4 éves lesz pár hét múlva. gyakorlatilag mindent csinál egyedül, de ott kell állni mellette és mondani :)

a popsi mosás az egyetlen ami nem megy neki, szól ha végzett és megyek megmosni neki.

fürdés úgy zajlik, hogy kiengedem a vizet, egyedül beszáll és mondom mit mosson. fütyit, fület és talpat utána mosom, bár morog érte :D egyedül kiszáll, megtörölközik, fel is öltözik, zokninál kell segíteni, na meg kitenni és nyúzni, hogy csinálja már :)

egyedül eszik, kást is használ, de a keményebb húsokat én vágom még fel neki, pl. a rántotthúst. de mondjuk egy rántott cukinivel simán megbirkózik díszkéssel.

fogat is egyedül mos, de ott kell állni és mondani, hogy még mit és hogyan, az is bejön ha vele szemben csinálom én is :)

nagyon jól be lehet vonni mindenbe, kifejezetten élvezi, főzésnél díszkéssel vágja a krumplit, hámozóval pucolja a répát, beleteszi a cukrot, citromot nyom a teába, ilyenek. porszívózni is szokott, tök élvezi, ma ő porszívózott ki itthon :D

viszont elalvásnál igényli, hogy mellette legyek és simogassam, ez azóta van mióta közösségbe jár. na meg az esti mese fontos még :)

2013. nov. 6. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:

előző vagyok. az lemaradt, hogy az enyém nagyon nyitott, talán túlságosan is. tegnap itt volt a nagypapa haverja akit talán 3.jára látott. 10 perc után már a nyakán ugrált és meggyőzte, hogy repülőzzenek (futott vele a 60as tag...).

de szerintem az átlagos 4 évesek azért nem ennyire "másznak rá" idegenre, de kedvességgel, odafigyeléssel, törődéssel, biztos hamar megbarátkozik veled :)

arra figyelj, hogy a másik oldalra se ess át, mert nagyon rafináltak már ennyi idősen, simán kihasználnak ha túl engedékeny vagy ;)

2013. nov. 6. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!