Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért reagál a legtöbb ember...

Miért reagál a legtöbb ember kritikusan ha megtudják hogy valaki a 8. gyermeket szüli orvosfeleségként?

Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
63%

"A nők saját, egzisztenciát akarnak, keveseket elégít ki, az hogy főállású anya lehet, és gondoskodik a férje a háttérről."

Szerintem lennének sokan, akik boldogan vállalnák, hogy főállású anyák legyenek. De azért Magyarországon az átlagos kereset (szándékosan nem átlagkeresetet írtam, mert annak kiszámításáról megvan a véleményem) nem akkora, hogy 1 fizetésből el lehetne tartani egy családot. Úgyhogy sok esetben nem a karriervágy hajtja a nőket, hanem kénytelenek dolgozni, mert a férj keresete nem lenne elég.

A másik dolog, ahogy már írta valaki előttem, arra is gondolni kell, hogy ha a férjjel történik valami, akkor miből tartja el a gyerekeit olyasvalaki, aki nyilván nem sokat dolgozott életében (ha dolgozott egyáltalán).

2013. nov. 6. 11:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek havi 1-2 millios a fizetése ,akor válalja,de nem lehet 8 gyerekel érdembe foglalkozni ,illetve isszonyu pénzbe kerülnek ,az etetésük,ruházkodásuk ,ovoda,iskola ,stb .

És valaki írta mi van ha a jol kereső férjel történik valami ,akor oda a jolét .8 gyereket fel is kell nevelni .

2013. nov. 6. 13:23
 13/16 anonim ***** válasza:
25%

Őszintén én meg irigylem és szeretnék a helyében lenni-lehet lepontozni-nekem "csak" 3 van és itthon leszek amíg lehet,pedig van munkahelyem.Nekünk anyagilag ennyi fér bele,de szeretnénk még...hátha egyszer.Szerintem az életet túlbiztosítani nem lehet, bármi történhet és nemcsak a férjjel, vagy a pénzes állással.Most akkor ne merjek semmit, amit szeretnék, mert mi lesz ha...Ezt mindenre rá lehet húzni.

Gratulálok a gyönyörű családhoz!

2013. nov. 6. 14:56
 14/16 anonim ***** válasza:
19%

Mert van az előítélet (nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire helytelen!), hogy aki 3-nál több gyereket vállal, az proli, és csak a segélyre hajt. Ha megengedhetnénk magunknak, mi is nagy családot terveznénk, és őszinte szívből becsülöm az ilyen embereket.

Az én ismerőseim között 9 gyerek a rekord (távolabbi ismerősök), és igen, őnekik telik is rá.

2013. nov. 6. 16:07
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is hatalmas erőfeszítést igényel 8 gyerek nevelése, ugyanakkor biztos, hogy a legszebb hivatás lesz a tiéd. Persze ilyen nagy család mellett nem is hiszem, hogy másféle hivatással is tudnál foglalkozni. Én felnézek az ilyen nőkre! 28N
2013. dec. 2. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért,mert a nő jó helyre házasodott.És még dolgozni sem akar.Ezért kell a sok gyerek.És meg is teheti,mert van aki dolgozzon helyette!

De hát az az orvos sem normális,aki ebbe belemegy.

Mellesleg 8 gyerek mellett nem tudom hogyan tudja kipihenni magát a kedves orvos,hogy lesz kedves a betegekkel.

Szerintem ez kockázatos a betegekre nézve.

Mondjuk szerintem a kérdés kamu.1 orvos fizetésből nem lehet eltartani 8 gyereket.

Vagy lehet jó sok hálapénzt kap.

De hát ez is kiszámíthatatlan.

Amúgy csak a gyerekekkel csesznek ki.

Persze,ha 5 emeletes házban laknak,ahol mindenkinek majdnem külön szint van,akkor nem gond.

Csak nem értem minek?

Miért jó ez?Ennyire nincs hobbija az anyának?

Mert kétlem,hogy 8 gyerek mellett másra jut idő.

Gondolom majd a legnagyobbak nevelik a kisebbeket.

2014. aug. 8. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!