Kötődő nevelést pártoló és 'kedves', nem a verés erejében hívő anyukák válaszát kérhetném?
Az esetleg nem segít, ha a kezébe adsz közben valamit?
Kisfiam is ezt csinálta szopi közben (cicin alszik el), ha nem adok semmit a kezébe, akkor engem "birizgál" (orromat piszkálja, csavargatja, nyomkodja, stb.), de ha pl. egy kis plüss állatot, gesztenyét, kisautót, vagy bármi birizgálni valót adok neki, akkor az lefoglalja.
Szerintem már túlzottan is el van nyalva a feneke.
Ez már nem kötődő nevelés, hanem majomkodás, hogy a kis lelkecskéje ne sérüljön, pedig ezzel csak ártasz neki, hiszen látod már most milyen anyámasszony katonája, még oviba se lehet otthagyni.
A kötődő nevelésbe belefér hogy meghúzd a határokat, nemet mondj, vagy néha kellemetlenségei legyenek.
Azt tanácsolnám, hogy ha ezt csinálja, akkor tedd le, vagy éjjel annyira ébreszd fel, hogy tudja miről van szó, és ha nem hagyja abba, akkor feküdj máshova ugyanabban a szobában. Nem büntetésből, hanem mert ez neked rosszul esik, és ahogy te is tiszteletben tartod az ő igényeit, neki is tiszteletben kell tartani a tiédet.
Esetleg adhatsz neki valami állandó birizgálni valót, pici plüsst, rongyit.
Az ovira előbb utóbb megérik majd, ne aggódj, nem mindenkinél jön ez ugyanakkor.
7, neked is köszi, ez a máshová fekvés szintén jó ötlet! Igazából természetesen vannak szabályok és határok, de írtam is, hogy teljesen jól funkcionál a gyerekem. :) vagyis kb. annyira kezelhető és önálló, mint a kortársai, nincsenek ilyen problémák vele. Azt szoktam csinálni, hogy leteszem, ha csipked, illetve teljesen elszeparálom magam tőle pl. a takaróval ilyenkor, de a máshová fekvés még megér egy próbát. Az ovin egyáltalán nem aggódom, csak azért említettem meg, hogy egyébként is kis érzékeny és tudom, hogy ez a birizga is ebből adódik. Kell, hogy hozzám érjen, érezze, hogy ott vagyok neki.
A többieknek, akik engem és a gyermekemet sértegették ismeretlenül és az életünket egyáltalán nem ismerve, sajnos nem tudok mit írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!