Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan legyek kreatív, ha nem...

Hogyan legyek kreatív, ha nem vagyok az?

Figyelt kérdés
Szeretném ha lányaim viszont azok lennének. Viszont én nagyon béna vagyok mindenhez. Még a préselt levelek papírra ragasztásához is... még egy cicát sem tudok lerajzolni :( hogy várjak tőlük többet?
2013. okt. 30. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért várnál el tőlük többet, mint amit te magad képes vagy megtenni? Nem kell nekik kreatívnak lenni, ha nem azok. Olyanok, amilyenek. Megteszik, amit meg tudnak, te is, és a fontos nem a végeredmény, hanem, hogy élvezzétek az együtt töltött időt. Nem az a fontos, hogy művészi legyen, hanem az, hogy a folyamat maga szórakoztató :) Ragasszatok, rajzoljatok, aztán sikerül, ahogy sikerül!
2013. okt. 30. 10:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindenki tud leveleket ragasztani és mindenki tud cicát vagy bármi mást rajzolni - más kérdés, hogy milyen lesz!!! - de nem is ez a lényeg. NE hallják tőled a lányaid, hogy nem tudok cicát rajzolni, mert eltanulják. Mindent le lehet rajzolni, és hidd el, nem az a lényeg, hogy szép legyen, hanem hogy rajzoljatok és hogy ezt élvezzétek. És hogy ne az legyen a hozzállás, hogy én ezt nem tudom úgyhogy meg se próbálom. Mert ez nagyon rossz felfogás.
2013. okt. 30. 11:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Anyum sem túl kreatív, de én meg művészetisuliban kötöttem ki, és imádom :). Tanáraim meg mindenki szerint hatalmas fantáziám van és kreativításom. Szerintem amit tehetsz az, hogy ne fojtsd el őket. Rajzoljanak, gyurmázzanak, ismerkedejenek meg minél több technikával, mesélj nekik sokat, nézegessetek könyveket. Majd ha nagyobbak lesznek vidd el őket kiállításra, múzeumba, kirándulni.
2013. okt. 30. 11:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Egyébként nem arról van szó, hogy ne csinálnám velük a gyurmázást (itt max csigáig tudok jutni, meg hóemberig), csak nagyon gyengének érzem magam ezen a téren. De ezt nem mondogatom nekik. És hát a sok kreatív anyuka blog meg igazából csak frusztrál. Tulajdonképpen lehet hogy csak irigy vagyok, hogy ők sütnek-főznek, ragasztanak, díszítenek a gyerekeikkel, nekem meg ehhez lövésem sincs?
2013. okt. 30. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezeket meglehet amúgy tanulni. Nem egy agyműtét, a kreativitás inkább azt jelenti, hogy saját ötleted van amit művészi módon szépen megvalósítasz. Ha már ilyen blogokat nézel, neked csak másolni kell, ehhez nem kell kreativitás, csak egy minimális kézügyesség.

És a gyerekeid felé ne nagyon legyenek hamis elvárásaid, de ne is mutass rossz példát (majd kialakul, ha kialakul).

Pl. én szüleim nagyon sokat olvasnak, mégsem erőltették egyik gyereknél sem (mert az sose vezet jóra).

3/2 gyerekük nem szeretett meg olvasni, de a 3. (én) igen. Pedig velem is ugyanúgy bántak. Nem kényszerítettek olyanra amit nem szeretnék, így magam fedeztem fel milyen jó olvasni. Van akinek meg nincs hozzá türelme, vagy fantáziája, helyette sok 100 más értékes tulajdonsággal rendelkezik. Ne várd el tőlük a kreativitást, lehet, hogy ők nem ebben lesznek jók (mint ahogy te sem).

2013. okt. 30. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne aggódj,én sem vagyok ügyes kezű.Vettem egy tököt,mert a 4 évesem faragni akart.Az eladó kislány,aki irtó jókat faragott elmondta,hogy mit csináljak.Hát szegénnyel tényleg lehet ijesztgetni.

Nálunk mindenki ügyetlen.A kicsinek amit rajzolnak,hát családi összejöveteleken mindig jókat röhögünk.

2013. okt. 30. 12:32
 7/7 anonim válasza:

Ismertesd es szerettesd meg veluk a muveszeteket, legyen is az barmilyen fajta. Az a valaszolo pedig, aki szerint nem kell kreativnak lenni, butasagot beszel. A kreativitas elojon akar a mindennapi apro problemamegoldasokban is. Egyszeru pelda: Sietsz munkaba, es mar nincs idod a kavedra, mert tul forro. Aki nem kreativ, ott hagyja, aki az, ont bele egy pici vizet, ha tejjel nem szereti. Primitiv pelda, de remelem ertheto!

Fokozatosan ismertesd es szerettesd meg veluk a muveszeteket. En gyerekkorom ota kiprobaltam par dolgot: verset irtam, novellat, rajzoltam, szerepjatszottam (RPG), faragtam, jelenleg is bormuveskedek, es gitarozok.

Amelyik muveszet kezet is igenyel, plusz aldasos hatassal is lesz a gyerekre, hiszen a finommotoros mozgasat is fejleszti. Es egy kis video a vegere:

http://www.youtube.com/watch?v=6ug2OIErll8

2013. nov. 12. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!