A nevelési tanácsadót felkereshetem most ősszel azzal, hogy végezzen egy előzetes felmérést, hogy a nyári születésű gyerekem várhatóan mehet-e suliba?
Figyelt kérdés
Sztem iskolaérett a gyerekem (utánajártam a feltételeknek, nem az ujjamból szopom), az egyik óvónő szerint nem (mindjárt nyugdíjba megy, már nem foglalkozik semmivel), a fiatal óvónő nem nyilatkozik, teljesen elnyomja a rangidős óvónő. Én meg szabadulni akarok az ovitól, mert semmit nem fejlődik. Azt mondta az idősebb, hogy majd ha tavasszal nem "egyezünk" meg, akkor elmegyünk a nev.tan-ba. Tavasszal már mit tudok kezdeni?2013. okt. 28. 09:01
11/13 anonim válasza:
Már a kérdés is ezt az érzést vetette fel bennem. Az esetek többségében az óvónők igenis együttműködők. De , hogy 2-ből 2-vel ne tudja megbeszélni, már aggodalomra ad okot.
12/13 anonim válasza:
Igen, figyelni kell, hogy jó-e az óvoda, jó-e a gyereknek ott, és foglalkoznak-e vele megfelelően. Ha nem, akkor másik oviba kell menni. A szülők többnyire késleltetni szokták az iskolába menést. Aki szellemileg fejlettebb, az érzelmileg szokott sérülékenyebb lenni, ezért egy JÓ óvodára van szüksége és jó közösségre, nem pedig iskolára, ahol sikerélménye van ugyan a képességei által, de a lelki immunitására MÁR kevesebb figyelem, pedagógusi munka irányul, mint az óvodában.
A gyerek akkor lesz sikeres és boldog felnőtt, és akkor lesz szellemileg kiemelkedő teljesítményű, ha ezek az érzelmi alapok megvannak, mert a gyerekidőt játékkal és közösségben töltötte. 1 év ide vagy oda nem mindegy, az az ő eddigi életidejének 20-25%-a....
13/13 anonim válasza:
Azért erről írunk, mert a tanácsadót mi is egy egyperces telefonnal keresnénk meg evvel a kérdéssel, arról nem nyitnánk topicot.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!