Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ismétli a kérdésemet?...

Miért ismétli a kérdésemet? Miért nem válaszol? 3 éves a gyerek.

Figyelt kérdés
Hogyan tanítsam a gyerekemet arra, hogy "válaszoljon"? Sokszor kérdezem, de van, hogy meg sem hallja, vagy csak megismétli a kérdést. Néha persze sikerül kicsikarni a választ, de aggódom. :-(
2013. okt. 22. 13:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Teljesen kívülről nézve, csak mint anya, bennem az jött fel, hogy miért ne vihetnéd el a pszichiáterhez? Egy út az egész, legfeljebb csak megnyugtat, hogy minden rendben, megnyugodhatsz te is. Ez még csak nem is fájdalmas vizsgálat, hogy megszúrnák, stb.

Én mindig vittem a lányom, ha úgy éreztem, hogy csak kicsit is bizonytalan vagyok abban, hogy minden o.k. És igazam is volt, kellett neki pl. a Dévény anno, stb.

Másrészt, nagyon fontos, hogy te vagy a szülője, nem más, nem a nagymama, nagynéni, stb. Te, (és apuci), csak TI Vagytok igazán felelősek az ő életéért. Tudod a kibicnek semmi se drága, könnyen mondja más nevetve, hogy mit aggódsz, mert ha esetleg a késői fejlesztés kezdés miatt kárt szenved a gyermek, (ha mondjuk szükség lett volna rá előbb) nem nekik kell ennek következményeivel együttélni, pl. spéci suli a normál helyett, vagy a lelkiismeretükkel elszámolni.

Fő a nyugalom, vidd el azt kész, max. titokban viszed, nincs köze SENKINEK ehhez, és egyébként jószándékból, de tanácsolom a későbbiekre is, hogy ne engedj túlzott befolyást magadra kívülállóktól, felnőtt ember vagy.

2013. okt. 22. 16:28
 12/22 A kérdező kommentje:
Koszonom utolso, igy fogok tenni. Be kell lassam, igazad van abban, tul sokat adok masok velemenyere. :-(
2013. okt. 22. 17:36
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
Gyógypedagógusként mondom, nagyon jókat szóltak előttem. Picit nekem is autizmus gyanús, de ha nem is az, valami elmaradás akkor is van, amit esetleg korai fejlesztéssel simán be lehet hozni. Ha kicsit is kétségeid vannak, vidd,max.megnyugtatnak!
2013. okt. 22. 21:38
 14/22 A kérdező kommentje:

Megkésett beszédfejlődés a diagnózis! :-)

Az ilyen korú gyerekek 20 %-a így beszél, még sem betegek!

Be fogja hozni a lemaradást, ha akarjuk, elvihetjük logopédushoz havonta egyszer. Természetesen elvisszük.

2013. okt. 29. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy mi történt vele azóta! Hogyan alakult a beszéd? Jártál e vele fejlesztésre, kérlek mesélj! Van e más diagnózis, vagy teljesen utólérte a lemaradást?
2016. okt. 5. 05:16
 16/22 A kérdező kommentje:

A 4. szülinapja előtt egy héttel volt a fordulópont, és azóta folyamatosan beszél :D :D Kifejezetten választékosan beszél, már most 6 éves, egyedül az "r" betűt és a kettős mássalhangzókat kell korrigálni, ami folyamatban van.

Nem vittem fejlesztésre, illetve csak néhány alkalommal, mert többféle intézményben vizsgálták, képességfelméréseken közölték, hogy voltaképpen nincs baja a gyereknek, csupán későn érő típus.

A legjobb fejlesztés különben a mozgásterápia, amihez még nem feltétlenül kell szakember, a lényege: amilyen sokat csak lehet, hagyni kell a gyereket a szabadban mozogni, ugrabugrálni, futkározni, fára mászni, játszóterezni. És a lényeg a szabad levegő, akármilyen hideg is van, venni kell esőruhát, hogy felhőtlenül pacsázhasson a sárban. :)

2016. okt. 6. 14:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Bízom benne, hogy az én fiam is behozza a lemaradást! Ő decemberben lesz 3. Nagyon aggódom, mert nem tudok vele beszélgetni..pedig annyira szeretném tudni, hogy mi történik vele napközben.

Az a legrosszabb egyébként, hogy mesét se néz sokáig ha nincs benne zene és minket se hallgat 1 percnél tovább. Mintha nem érdekelné a beszéd.

Amugy megnézettem szakemberrel azt mondta, hogy a figyelmét lehetne fejleszteni, mert csak arra képes sokàig figyelni ami őt erdelkli. Okosito tornára jelentkeztünk, hamarosan kezdjük.

2016. okt. 24. 17:39
 18/22 anonim válasza:

Szia utolso.

Megkerdezhetem mi tortent azota veletek? Most kb ugyanebbe a cipobe jarunk a fiammal. Koszi a valaszt

2018. ápr. 6. 22:04
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk megoldotta az oviváltás! Ezt októberben írtam, decemberben átment egy másik oviba! Januárban összetett mondatokban beszélt! Vmi sokk érte az oviban őt!

2018. ápr. 7. 08:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező figyeleled még ezt a kérdést? Ha igen irhatnék?
2022. szept. 9. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!