Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ismétli a kérdésemet?...

Miért ismétli a kérdésemet? Miért nem válaszol? 3 éves a gyerek.

Figyelt kérdés
Hogyan tanítsam a gyerekemet arra, hogy "válaszoljon"? Sokszor kérdezem, de van, hogy meg sem hallja, vagy csak megismétli a kérdést. Néha persze sikerül kicsikarni a választ, de aggódom. :-(
2013. okt. 22. 13:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
És eközben nem megy a tv, nem vonja el semmi a figyelmét?
2013. okt. 22. 13:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindig válaszolj te a kérdésre, így valószínűleg rögzülni fog benne a helyes válaszadási mód.

Lehet, hogy csak egy átmeneti állapotról van szó, majd elhagyja az ismétlést.

Mikor kezdett beszélni?

Kérdez Miért-et?

Kever névmásokat is a beszédében én helyett te, mi helyett ti stb?

Ki tudja fejezni a kérdő és felszólító módot (pl. Nyisd ki az ajtót, Fújd el a gyertyát, Megehetem? Stb.)

Jelzi a szükségleteit és szavakba öntve képes azokat közölni?

Talál ki olyan szavakat, aminek csak ő tudja a jelentését?

Van más egyéb dolog is, ami aggaszt vele kapcsolatban a beszédén kívül (evés, viselkedés, kommunikáció, játék)?

Mikor töltötte a 3 évet?

2013. okt. 22. 13:55
 3/22 anonim ***** válasza:
?
2013. okt. 22. 14:01
 4/22 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Még belinkelek egy cikket erről.

[link]

2013. okt. 22. 14:04
 5/22 A kérdező kommentje:

1.-nek: nem vonja el semmi a figyelmét, max játszunk, de a tévé nem megy.

2.-nak:

Mikor kezdett beszélni? --> 1,5-2 évesen kezdett el szavakat/tőmondatokat mondani, sok mozdony nevét tudta képről a Thomasból (könyv), testrészeit felsorolja, elszámol 15-ig, mostanában elkezdte azokat a mondókákat, amiket már nagyon régóta mondogattam neki. Most 3,5 éves, és nemrég tud válaszolni (nagyon sok tanítgatás árán) "Hogy hívnak?" Hány éves vagy? és "Hogy hívják anyát/apát?" "Mi a jeled az oviban?"

Kérdez Miért-et? ---> Nem.

Kever névmásokat is a beszédében én helyett te, mi helyett ti stb? ---> Nem.

Ki tudja fejezni a kérdő és felszólító módot (pl. Nyisd ki az ajtót, Fújd el a gyertyát, Megehetem? Stb.) ---> Nem.

Jelzi a szükségleteit és szavakba öntve képes azokat közölni? ---> Igen.

Talál ki olyan szavakat, aminek csak ő tudja a jelentését? ---> Már nem.

Van más egyéb dolog is, ami aggaszt vele kapcsolatban a beszédén kívül (evés, viselkedés, kommunikáció, játék)? ---> SZOBATISZTASÁG!!! és kérdésemből adódóan természetesen a kommunikáció

Mikor töltötte a 3 évet? ---> Június eleje.

2013. okt. 22. 14:12
 6/22 anonim ***** válasza:
23%

az echolálás és a részletes leírásod alapján én azt mondom, hogy vidd el gyerekpszichiáterhez.

leírás alapján autizmus gyanút írnék, ami persze nem biztos, viszont ennyi idősen egy szakembernek látnia kell!

bár már többször tettél fel kérdést ha jól gondolom (legalábbis a kor és a tünetek stimmelnek) és sok mindenki írta már neked, hogy szakembernél kéne lennetek már rég. ott megkapná na fejlesztést és könnyítenének a gondjain.

miért nem viszed el???

2013. okt. 22. 14:28
 7/22 A kérdező kommentje:

Eddig egy kérdést tettem fel szeptember elején az óvónő kapcsán, aztán az óvónő soha többet nem szólt erről, nem is értem, sőt, megdicsérte, hogy lassan, de szépen fejlődik.

Egyébként azért nem mentünk még eddig, mivel rendszeresen látja orvos, többféle is (más okból kifolyólag, és egyikőjük sem javasolta (megkérdezésemre sem!!!) a pszichiátert. Sőt a családban, barátok közt mindenki kiröhög, hogy azzal állok elő, hogy lehet, hogy autista. Mind túlaggódónak titulált, ami lehetséges. Egyszerűen motoszkál bennem ez a dolog, mert (sajnos) állandóan hasonlítgatom a többi gyerekhez. És látom a különbséget. Aztán mindig történik valami, amikor ez az érzés előtör. De most végére járok a dolognak, még ha kiröhögnek, akkor is.

2013. okt. 22. 14:42
 8/22 anonim ***** válasza:
52%

2. vagyok megint, a leírtak alapján (szobatisztaság hiánya, korai beszédindulás ellenére még nem kérdez miértet stb.) én is a pszichiátriai kivizsgálást javasolnám a Vadaskertben.

Én is oda megyek jövő héten a 3. életévét most töltő kisfiammal, akinek hasonló tünetei vannak, mint a tiédnek.

Amúgy a kommunikációnál nyilván nem a beszédre, hanem a gesztusok használatára kérdeztem rá (fejét rázva tud-e igen-t és nemet kifejezni?), mert nálunk ez sem ment sokáig, csak hosszas fejlesztések árán.

Javaslom a BHRG Alapítványt is, a TSMT és HRG terápiák is sokat használnak a beszéd és szocializációs problémákban.

Oviban nem jelezték, hogy gond van a gyermekeddel?

Milyen oviba jár, ahova felvették úgy,m hogy nem szobatiszta?

(Az enyém alapítványiba-Beszélj Velem Ovi- jár, mert nem volt esélyünk a normálba a kialakulatlan szobatisztasága miatt. Azóta ő már szobatiszta lett egyik napról a másikra, mert látta a többiektől.)

2013. okt. 22. 14:49
 9/22 A kérdező kommentje:

Mar szobatiszta es agytiszta 3 honapja, de minden nap az oviban egyszer becsorog , meg idonkent a kaka eleje (a heten volt eloszor, hogy be sem csorgott).

Az eszaki orszagreszben lakunk, Miskolcon van hozzank legkozelebb nev.tan.

Amit te irsz kommunikaciot az nala megvan, sot.

Vegiggondolva a kerdeseidet: a felszolito modot idonkent hasznalja.

Az a baj, egyedul vagyok az erzeseimmel... A kornyezetemben senki nem osztozik a ketsegeimen, sot. Persze lehet, h a tulaggodasom tenyleg alaptalan, es mar nem latom tisztan a gyerek kepessegeit. :-( Abnormalisnak itelem a normalist...

2013. okt. 22. 15:13
 10/22 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk azt mondta a tanárunk, mikor ezekről tanultunk, hogy ha a szülőnek valami furcsa, érzi hogy valami nincs rendben, mindig tovább kell küldeni vizsgálatokra, mert ő ismeri legjobban a gyerekét.
2013. okt. 22. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!