Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Undorodom attól, hogy 2 éves...

Undorodom attól, hogy 2 éves lányom magához nyúl?

Figyelt kérdés
Nem szólok rá, de görcsbe rándul a gyomrom ha meglátom, és betegesnek tartom. Nem szeretnék ilyen rosszakat érezni ezzel kapcsolatban, de nem tudom irányítani. Mit tegyek? :(
2013. okt. 15. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

Én a másik véglet vagyok, mert nekem szexuális értelemben izgató, ha látom. Ez elég beteg dolog, de nem tudok mit tenni ellene, ilyen vagyok :)

Én inkább nem figyelek oda. Rászólni nem fogok, mert ez természetes dolog.

2013. okt. 15. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Fordulj pszichológushoz!

A gyerek megérzi akkor is, ha nem szólsz rá és felnőttkorára ugyanolyan frusztrált, szexualitásával kapcsolatban zavart érző felnőtt lesz, mint te.

2013. okt. 15. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Nem értelek, hogy nem lehet ezt irányítani?

Egyébként meg szólj rá.

Én szoktam mondani neki, hogy ez magánügy, és ha csinálni akarja, akkor csinálja, amikor nem látja senki.

Ettől még nem lesz szexuálisan zakkant, de jobb lesz, ha ezt mielőbb megtanulja. Az lesz az igazán ciki majd, amikor nyilvános helyen is csinálja.

2013. okt. 15. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen természetes. A probléma nem a kislánnyal, hanem veled van. Pszichológussal beszéld meg! N30
2013. okt. 15. 21:35
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

1. vagyok

Kb. 3 éves korig nem fogja megérteni, miért kellene ezt külön szobában végezni.

Amikor kialakul a természetes szégyenérzete, már ő maga is el fog vonulni, ekkor jobban meg lehet vele értetni, hogy amit csinál az normális dolog, de másra nem tartozik.

Épp ezért egy 2 évestől még nem lehet elvárni, hogy bemenjen a szobájába ha maszturbálni akar.

Lehet és kell is már ilyenkor is tanítani a helyes társadalmi normákra, de ne várjuk el tőle, hogy ilyen fiatalon megértse.

2013. okt. 15. 21:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, amit ő tesz, szerintem is neked kéne változtatnod a hozzáállásodon, hogy a későbbieben ez neváljon az ő kárára. Valóban, 3 éves kor felett el lehet kezdeni beszélgetni vele, h vonuljon félre.
2013. okt. 15. 22:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Amit ő csinál, abban semmi rossz nincs!
2013. okt. 16. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Valószínű unatkozik, és nem tud mit kezdeni magával. Tereld el a figyelmét, játszatok, mutass neki érdekesebbet.
2013. okt. 16. 17:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért nem értem, miért kellett lepontozni? Mert leírtam, hogy mondd meg neki, hogy ne csinálja mások előtt? Lehet, hogy 3 éves kora előtt nem érti, hogy miért, de ha csúnyán beszél nem szólsz rá? Vagy ha böfög, túrja az orrát, mert még túl kicsi?
2013. okt. 16. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!