2 éves kisgyerek miért nyúl állandóan a ruhájába?
A kisfiam kb. egy hónapja szinte megállás nélkül a felsője alá nyúl, és a mellbimbóját fogja. Észre sem veszi, és ha rászólunk, és lefoglaljuk a kezét valami játékkal, feladattal, akkor rövid időre abbahagyja.
Úgy látjuk, nem fáj, vagy viszket semmije, nem is panaszkodik. Van valami pszichológiai, vagy fejlődésbeli/életkori oka ennek a viselkedésnek? Már régen cumisüvegből issza a tejet, tehát gondolom nem a szoptatás abbahagyása okozza ennyi idő elteltével.
Nálam hasonló van a 3 évesem köldökével, bár ő nem 'vetkőzik' emiatt, de ha hozzáfér non-stop birizgálja, matatja.
Én is kíváncsi lennék....
Az én kisfiam még szopizik este, 27 hónapos és mégis simogatja a saát cicijét. :) Engem is idegesít, de ha nem törődöm vele, hamar abbahagyja és játszik tovább. Ha rászólok, csakazértis felhúzza a pólóját.
Ő mondjuk soha nem is ismerte a cumisüveget, pohárból iszik, de szerintem ez nem a körülmények miatt van így, hanem most ismerkednek a testükkel, ez életkori sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!