Mitől hullhat a haja 5 éves egyébként is vékony szálú hajú kislányomnak? (többi lent)
Ha "kigubancolosítót" kell használi, akkor gondolom, hosszú a haja. A hosszú haj nagyon megterheli a szervezete, és nem csoda, ha hullik a haja.
Kislányként inkább legyen rövid(ebb), max. fülig érö haja, akkor rendesen meg tud erösödni a hajhagyma és nahylány/felnöttként szép haja lesz. Ha megtartjátok a hosszú hajat, akkor jó esély van rá, hogy felnöttként teljesen tönkrement haja lesz, amivel többé nem lehet semmit sem kezdeni. (Egy-két kivétel létezik ,de nem ez az általános)
Gyereknek gyereksampont használj, lehetőleg olyat, amiben csak természetes anyagok vannak!!! Nincs szükség kigubancosítóra és egyéb vegyszerekre!!!
Ettől eltekintve is, nekem az egyik Avonos samponttól szintén iszonyatosan hullani kezdett. Nem azonnal, 1-2 év után. Mióta nem használom, rendbe jött. Azóta sok rosszat hallottam általánban az Avon kozmetikumokról, az összetételüket illetően.
Ha hosszú a haja, rendszeresen vágatni kell belőle, kerülni kell az összegumizást (attól is hullhat). Meg persze tudni kell, hogy a hosszú hajból ugyanaz a napi normális 100 szál egy marék, rövidből meg nem is látszik, hogy hullik.
A vashiány is baj.
Első, azért ez így nem igaz. Kislánykoromban állandóan rövidre vágták a hajam, ugyanezen tévhit miatt, hogy akkor majd megerősödik. Jelentem, 22 éves vagyok, ugyanolyan vékony szálú, "hulló" hajjal, egy cseppet sem lett erősebb...
Kérdező, egyrészt a vashiány miatt tényleg hullhat, jó lenne neki egy kis vaspótlást adni. Másrészt hosszú hajnál a hullás sokkal jobban látszik, hiszen a hosszú szálak összeadódása miatt többnek tűnik a végeredmény. Ugyanakkor nem szerencsés mindenféle vegyszert használni ilyen fiatal korban, a legjobb lenne természetes sampont vagy legalább gyereksampont, és a hosszúság miatt egy kis balzsamot (csak a végére!, a könnyebb kifésülés miatt)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!