Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire általános, hogy egy...

Mennyire általános, hogy egy alig 3 éves kisgyerek 5-ös számkörben fejben is megszámol, összead?

Figyelt kérdés
Nehogy oktalan dicsekvésnek vegyétek kérlek a kérdésemet, egyszerűen tényleg nem tudom eldönteni, hogy most ájuljak el, vagy azért annyira ne. Kislányom amúgy is okoska, gazdag szókinccsel, hihetetlen gyorsan tanul mondókákat, énekeket, de az engem kicsit megdöbbent, hogy pl.ilyet kifejt, hogy most hárman vagyunk otthon, jönnek a bátyámék, akkor már öten leszünk. (Ez csak egyetlen kiemelt példa.)
2013. okt. 12. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Okos, csak így tovább! :) Én se akarok dicsekedni, de az én lányom két éves, és simán ismeri az ABC betűit, minden betűt megismer. Meg egy csomó mindent, amit két évesen nem kell, mégis tudja.
2013. okt. 12. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam is számol 10-ig nagyon régóta (2,5 éves), ismeri az abc-t.

Nyilván én örülök neki, de szerintem ez nem mondható még ki, hogy nagyon okos (de az, mert az ÈN FIAM :)) Ez csak annyi, hogy ez érdekli. Nem tartom durvábbnak azt, hogy az abc formáit felismeri, és megnevezi, mint azt, hogy megismeri a cicát, tehenet, stb. Forma, ami érdekli, megjegyzi a nevét.

2013. okt. 12. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
41%
Első vagyok. Én sem tartom extrémnek az abc ismeretét, nem azért írtam. Bár sokan meglepődnek, amikor hallják tőle, hogy ez ilyen betű, az meg olyan. Azt hiszik, én erőltetem, pedig nem, de érdekli, és nem felejti el. De ettől még nem zseni. Én négy évesen folyékonyan olvastam, mégse lett belőlem zseni.
2013. okt. 12. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
2 válaszolo jol mondod a betük formáját ismeri fel mert megjegyezte ezért tudja az abc ,lányom pl tegnap lebicikliztünk az 1 meggálora lévö üzlethez megkérdeztük a lányomat hol van az üzlet megtuta mutatni mert felismerte az utvonalat és az üzlet logoját de ez nem jelenti azt hogy tud olvasni vagy ismeri a betüket ,inkább a szineket és a formát .
2013. okt. 13. 07:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Fiam 3évesen színes gombokkal összeadott és kivont(pl ha letettem 5 pirosat és 3 lilát akkor kérésre vagy hozzátett vagy elvett annyit, hogy egyenlő számú gombja legyen), most kéri tanítsam olvasni 4éves(már játszott olyat, hogy "olvas", fejből mondta a mondókát, de húzta a sornál az ujjacskáját).

De pl utált rajzolni:D most kezdi a rajzolást(írni akar megtanulni)

Kislányom most lesz 3, és utánozza a tesót, szintén kéri játszunk számolósat, írósat, mert érdekli. Ha nem érdekelné nem akarná megtanulni, max babásan monoton mondaná a számokat sorban.

2013. okt. 13. 11:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazán okos gyermekeitek vannak, gratulálok. Én sem kiáltanám ki zseninek, csak az döbbent meg, hogy fejben is így összead, ami ugye más,mint megszámolni az előttünk lévőt (elszámolni 20-ig tud, kis hibával esetleg).
2013. okt. 13. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!