Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van köztetek olyan akinek a...

Van köztetek olyan akinek a gyermekének kicsi a súlya, magassága fej-mellkaskörfogata?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban tölti kisfiam a 3 évet. 1 évesen 72 cm, 7640gr fej 46cm mellk: 40 cm. 2 évesen 81 cm, 8760 gr, fej 48cm, mellk: 42 cm , Most mérték augusztusban 87 cm , 9940gr fej 49cm mellk 44 cm. Nagyon jó étvágya van Gasztron voltunk minden negatív. Most én kértem, hogy küldjenek az endokrinológiára, mert egyre szembetűnőbb, hogy a feje nagyobb és olyan babás a testalkata, Nincs olyan feszes kis bőre olyan fura. És olyan kis vékonyka. Volt így valaki? Kiderült mitől nem fejlődik úgy ahogy kellene, Segítsetek, mert nagyon aggódom! köszönöm!
2013. okt. 10. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm, neki most 3 éves a kisfia, iszonyúan vékony, olyan 10kg, de magassága megvan, olyan 90 cm legalább. Feje neki is korának megfelelő, mint a te fiadnak. Nála kiderült valami szójaallergia, függetlenül, hogy nem volt egyéb tünet. Nem fosott, nem volt bőrtünet, csak éppen iszonyú vékony.

Kislányom márciusban lesz 3 éves, ő is pici, de arányos és feszes a bőre, csak összeségében pici. 11kg és 86cm, feje 50cm. Én voltam vele orvosnál, nem volt vizsgálat, mert ránézésre egy szép, formás, egészségesnek tűnő kislány, csak épp pici.

2013. okt. 10. 13:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2013. okt. 10. 21:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk tejallergia miatt volt gyenge a hízás, most már javulgat a dolog...De ha mindent végignéznek és semmit nem találnak nálatok, lehet genetikai is, ti milyenek voltatok, vagytok?
2013. okt. 10. 22:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát nálunk én voltam nagyon vékony gyerekkoromban, de arányos voltam , és nekem olyan fura, hogy kb 6 cm-el még mindig nagyobb a feje, mint a mellkasa, mikor mindenhol azt írják, hogy kb 1 éves korra egyforma méretűnek kellene lenniük. Egy nagyon okos gyerek szóval értelmileg nincs lemaradva, sőt meghaladja a társait. Legalább ezért nem kell aggódnom, mert azt olvastam, hogy aki lemarad növésben, sokszor értelmileg is lemarad.
2013. okt. 11. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!