Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van egy 3 éves lányom és egy...

Van egy 3 éves lányom és egy 2 hónapos fiam. A 3 éves lányom már ovis és van egy gondunk. Mit csináljak? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Na szóval a lányom most kezdte az óvodát szeptember 1-én.Az első 2 hét tök frankó volt nem is sírt mikor ott hagytam. A második hét végén pénteken egész délelőtt annyira sírt hogy nem tudták meg nyugtatni. Aztán hétfőn megint vittem akkor megint sírt, akkor az óvoda vezető telefonált hogy menjek érte mert nagyon sírt és sokat jár pisilni (Mint utólag kiderült nem pisilt csak kijárt hogy ne lássák hogy sír). Utána 2 hét szünetet tartottunk. Ma megint meg próbáltam oviba vinni de a vetkőzésnél megint el kezdett sírni és nem akart ott maradni. Az óvónőnk azt mondta hogy hozzam haza és majd próbálkozzunk 1 hónap múlva. Szerintetek mit csináljak? Vagy járt még így valaki? Adjatok tanácsot légyszi.
2013. okt. 8. 09:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát az az igazság,hogy igen ez valóban nem jó megoldás,hogy sír óvónő telefonál te meg rohansz érte!Így valóban ezt szokja meg!

VISZONT!

Én is azt gondolom,hogy ez a két dolog nagyon egybeesett:kistesó születése plusz ovikezdés!

Gondolj bele neki épp elég elfogadni azt hogy most már nem csak ő van hanem más is akit Anya Apa szeret,puszil,dajkál stb!Ő joggal érezheti azt hogy a tesó "kitúrta"a helyéről és ő meg el van paterolva az oviba!

neharagudj hogy ezt írom de erre gondolnotok kellett volna!Én nem is időzítettem volna most az ovikezdést!Bőven ráért volna mondjuk januárban beszokni míg megszokja ő is a tesót az új élethelyzetet meghogy más szereposztások vannak!Én azt gondolom ha nem akarsz örök testvérféltékenységet nem viszed csak januárba vagy jövő szeptemberben!Ő lehet hogy évek múlva is egy fájó emlékként fogja őrizni,hogy neki akkor kellett "otthonról elkerülni" mikor megszületett a tesó!

Bocs hogy ezt írom csak őszinte voltam!

2013. okt. 8. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Sejtésem szerint nem volt fokozatos a beszoktatás, pedig joga van a szülőnek ehhez. Legalább 3 hétig tart. Eleinte vele vagy, egy órát, néhány napig. Újabb 4-5 napig bent hagyod egyedül 1 órácskára, de te a folyosón tartózkodsz , h elérhető legyél - eleinte tudatni kel la gyermekkel, h anya/apa kint lesz addig a folyosón, hamarosan hazamentek, majd 1-2 napig azt kell mondani a gyermeknek, hogy hamarosan mentek, de anya nincs itt, de legyen kint anya a folyosón, a biztonság kedvéért. Újabb 4-5 napon át ott hagyod 4 órára. Majd a 2./3. héten lehet csak hosszabb időre otthagyni az oviban.

Vélhetőleg nem így jártatok el. A pedagógusnak kellett volna felvilágosítani erről a jogodról téged.

Sajnos így nehéz dolga van kicsidnek. Próbáld az ő szemével nézni a világot. Nyilván előfordulhat, h az első napokban valahogyan jól érzi magát, aztán kezdi érezni, h ez nem az ő megszokott élete, eddig veled volt általában. Ha bölcsibe járt korábban, akkor általában kisebb a gond az ovikezdéssel, de ez nem garancia, ugyanis 4 éves kor alatt semmiféle nevelési intézmény nem tesz jót a picik legalább 70%-ának! ÉS nem is szükséges semmiféle szocializálódás okán beadni bölcsibe, oviba, 4 éves kor előtt! Bár jövőre törvény írja elő 3 éves kortól, de javaslom élni a "kiskapukkal". Kivéve minden 3./4. gyermek esetén, tehát a kis részük imádja a gyermektársaságot már 2-3 évesen is, akár 2 éves kortól. De a többségnek az anyja mellett a helye, az az ideális, 4 éves kor előtt!

Nyilván a szülő munkába járása erős korlátot szab erre nézve. De a beszoktatás mint fokozatosság elengedhetetlen lett volna...

A dolgot nyilvánvalóan tetézi a testvérféltékenység is.

Így nehezebb megoldást találni, de sok türelemmel és szeretettel kivitelezhető.

Elnézést, ha maradt némi elírásom.

Egy óvodapedagógus.

2013. okt. 8. 18:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát igazad van utolsó nem volt beszoktatás. El sem magyarázták ezt hogy lehet így is. Csak annyit kérdeztek hogy ott akarok-e maradni vele egypicit. Ennyi volt.
2013. okt. 9. 07:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk is most született a kistesó, mikor megkezdődött az ovi. Nálunk fokozatos volt a beszoktatás, a kislányom ütemes szerint. Nem is volt semmi probléma, nagyon szeret járni, és nincs sírás az ovi miatt. Nem mondom hogy nem fog már soha sírni 1-1 reggel, de a kezdés, úgymond az első benyomás az oviról nagyon fontos a gyerek szempontjából. Szerintem nálatok itt lett elrontva. Szerintem ha nem lenne a kistesó, akkor is ugyanígy sírna az oviban, mert kvázi be lett lökve szegény a mély vízbe, aztán most csak kapálózik de nem nagyon tud együtt úszni a többivel. Elnézést a hasonlatért. az óvónő is hibás, sőt. Neki kellene a gyerekkel megoldani ezt a problémát, hiszen ő van ott vele egész nap.
2013. okt. 9. 09:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ma reggel úgy "tépte" le rólam a gyereket, szó szerint üvöltött a gyerek.....
2013. okt. 14. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!