Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segítsek egy hónapja...

Hogyan segítsek egy hónapja ovis kisfiamnak? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 hónapja óvodás, 3 éves elmúlt. Szépen beszokott, az első héten volt sírdogálás, azóta csak reggelente kérdezi miért kell mennie, megbeszéljük, aztán vidáman megyünk. Ott sem sír.

DE! Most jön a "feketeleves". Amikor jövünk haza, egyszer csak "bekattan";elkezd hisztizni, kínlódni, egész délután szinte csak nyűglődik. Ennek már 3. hete, már kezd elszakadni a cérnám...

Mit csináljak vele? Mit mondjak neki? Itthon vagyok a 11 hónapos tesóval, de délutánra így már hozzá is kevesebb a türelmem, mert ez a hiszti, teljesen kikészít. :( Légyszi segítsetek!!!

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2013. okt. 1. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben járunk. Nemrég volt egy hasonló kérdés, mint abból kiderült, mások is. Szerintem elfáradnak, meg kell még szokniuk a zsongást, az új szabályokat, stb. Türelem, ezt mondom magamnak is, de tudom, hogy néha nagyon nehéz.
2013. okt. 1. 18:57
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Be tudnád esetleg linkelni azt a kérdést?
2013. okt. 1. 19:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is így csapódik le nála az ovi. Az én kislányom is elfárad ebédre (én ebéd után hozom el), és annyira pörög, önveszélyes amit művel. Alvás után rendben van minden. Ő is szeptember elején kezdte az ovit.

Nem írtad, hogy az oviban alszik? Vagy hazaviszed és ott alszik? Vagy nincs is már alvásigénye?

2013. okt. 1. 20:43
 4/11 anonim ***** válasza:
2013. okt. 1. 21:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem 3 és 1 éves fiaim vannak. A nagyobbik május óta jár családi napközibe. A kisfiam jól érzi ott magát, de mostanában nincs kedve reggel elindulni. Én úgy gondolom, nem is annyira az ovival van a gond. Inkább a testvérféltékenység, hiszen már világos számára, hogy én a kistesóval otthon vagyok egész nap. Nem lehet, hogy nálatok is közrejátszik ez? Persze még az ovi is új neki, idő kell, mire megszokja az óvónőket és a gyerekeket.
2013. okt. 1. 22:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Fáradt is lehet, az oviban nem annyira pihentető az alvás mint otthon. Nálunk 1-től 3-ig alszanak, de már 2-től kelnek fel gyerekek és folyamatos a jövés-menés a wc-re, gondolom ez azért zavarhatja azokat, akik 3-ig alszanak. Az én lányom is így viselkedett az első héten, aztán hozzászokott.
2013. okt. 2. 09:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Ott alszik az oviban, én is gondoltam rá, hogy talán nem piheni ki magát rendesen. Illetve a testvérféltékenység is eszembe jutott. Mit csináljak, hogy ezen a helyzeten mihamarabb átessünk? Rengeteg beszélgetek vele, magyarázom a dolgokat. Ezen kívül tehetek még valamit?
2013. okt. 2. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Elsősorban türelem, megértés, együttérzés!
2013. okt. 2. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:

a lányommal is ez van, pedig nincs tesó..

sztem nagyon elfáradnak, és amit írt fentebb már valaki, hiába van 13-15h-ig elvileg csendespihi, ha közben mászkálnak, van olyan gyerek aki nem is aslzik, van amelyik sirdogál, jönnek mennek, ajtónyitogatás, stb...

Én sem tudok mit csinálni, türelem, neked nehezebb, mert én cipelem is hazáig az ölemben, így megnyugszik, de neked ott a kicsi is...hát nem tudom...én megmondom őszintén, hogy nem vagyok vele ideges, mert valamelyik reggel míg az öltözőben átöltözött, meg kézmosás, pisi, olyan zsongás és ricsaj volt, hogy mire kijöttem, tök ideg voltam...nekik ezt du.-ig el kell viseljék, meg kell szokják...

tök jó lenne, ha lenne segítséged, és tudnál ilyenkor csak vele lenni kicsit...

2013. okt. 2. 15:08
 10/11 zabmester ***** válasza:

Egy idő után ez mérséklődni fog majd, bár nálunk valamilyen formában a későbbiekben is megmaradt, pedig már nagycsoportos a fiam. De azért most is sokszor van az, hogy hiába mondják az óvónénik, hogy nem volt vele napközben semmi gond, jól viselkedett, szót fogadott, otthonra akkor is megőrül, fel-le rohangál, kiabál, mindenre az a válasza, hogy nem, ésatöbbi. Ha ebéd után tud aludni, akkor általában nincs ilyen, de ez ritkán jön neki össze, mert nagyon lassan tud csak elaludni, és ha félálomban valami megzavarja (akár csak az, hogy az egyik gyerek csuklik, vagy ilyesmi), akkor már nem tud elaludni. Ez van, sajnos ő ilyen, emiatt senki nem hibás, de nem az a könnyen elalvós típus.

Mi itthon ezt úgy szoktuk "kezelni", ha erre van éppen mód, hogy ovi után egy fél órára összebújunk a kanapén és beszélgetünk, vagy csak együtt mesét nézünk. Ha még az elején rá tudom venni, hogy picit nyugton feküdjön, akkor nem pörgeti fel magát ennyire. A gond akkor van, ha már hazafelé "bekattan" valamiért, na az nem jó. Mondjuk azért szerencsére ez nálunk már nem mindennapos, de azért olykor még megesik. Ha gondolod, próbáld ki vele ezt az összebújós lazítást délután, hátha rá tudod venni, és utána kezelhetőbb lesz a nap további részében.

2013. okt. 2. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!