Van egy 3 éves lányom és egy 2 hónapos fiam. A 3 éves lányom már ovis és van egy gondunk. Mit csináljak? (Többi lent)
A lehető legrosszabb tanácsot adta az óvónő. Mi az, hogy telefonál, hogy vidd haza, mert sír a gyerek.? Valószínűleg csak azt használja ki, hogy otthon vagy a kisebbel, és így nem neki kell foglalkoznia a gyerekkel.
Az, hogy sír, teljesen természetes, az is, hogy az elején nem sírt, most meg sír. Ha minden alkalommal telefonálnak, és te hazaviszed, akkor az fog benne rögzülni, hogy ha sír, te azonnal rohansz érte. Nem kell! Ha legközelebb telefonálnak, mondd meg nyugodtan, hogy nem tudsz érte menni.
A másik megoldás, hogy erre az évre kiveszed az oviból, és majd csak jövő szeptemberben kezd. De ez a beadom, aztán szünetet tartok, a lehető legrosszabb megoldás.
Szerintem természetes hogy a legtöbb gyerek sír az elején, és ez akár több hétig is eltarthat.
Ha dolgoznál nem szólhatnának hogy vidd haza, de mivel úgyis otthon vagy, ezért könnyen mondják hogy vidd haza, mert még nem készült fel az ovira. Más beszoktatós gyerek is ugyanúgy sír, de ha dolgozik a szülő nem tudnak mit csinálni az óvonők.
Ezzel azt éritek el, hogy hiába vársz megint pár hetet akkor is sírni fog, mert rájön ha sír, akkor úgyis hazaviszed és sosem szokja meg az ovit.
Én megbeszélném az óvonővel, hogy ebéd után elhozom, egyelőre elég neki ennyi idő az oviban.
Ha jól számolom, szinte pont egybeesett a kicsi születése és az ovikezdés. Ez fokozza a féltékenységet, emiatt összeköti az ovit és a kistesó születését.
Emiatt, de csak emiatt szerintem is jó lenne pár hét szünet. De ha elkezditek, akkor már ne legyen visszakozás. Beszéld meg ezt az óvónővel. Ha nem partner, akkor mond meg hogy napközben elmentek vidékre a nagyszülőhöz, legalább 2 óra míg odaérsz az oviba.
Nem jó, hogy ha baj van akkor hívnak te meg mész. Igen, az első pár hét döcögős, nehéz, vannak könnyebb és nehezebb napok. De nem az a megoldás, hogy össze-vissza jár oviba.
Ilyenkor arra kell gondolni,hogy nincs kedve menni elkezd sírni és haza jöhet,majd napokig otthon lehet....amikor újra megy szintén csak sír egyet és már mehet is haza... Tehát ha nincs kedve oviba menni akkor mit kell tennie???Hát sírni.
Az enyém nagyon várta az ovit,3 hónapos volt a kisebb amikor a nagyobb kezdte az ovit és szerencsére azon kívűl,hogy ő volt az egyedüli aki jó pár napig nem volt hajlandó délután aludni semmi gond nem volt vele. Én úgy voltam vele,hogy hát otthon vagyok így nem probléma simán elhozom ebéd után,de az óvónő mondta,hogy hagyjam csak majd megoldják és előbb utóbb alvás is lesz.2 hét után már ő is úgy aludt délutánonként mint a bunda :)
Amúgy alap esetbe ha normális az óvónő és a dajka akkor megnyugtatják a gyereket,de vannak az olyanok mint nálatok,hogy inkább vidd haza mert nincs kedvük vele kínlódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!