Mennyi idős volt a kisgyereketek, amikortól már egyáltalán nem használtátok a babakocsit?
25 hósan ültettem utoljára bele pár hét kihagyás után.
Nem értette, azt hitte etetni akarom, kérte az ételt.
Szóval igazából kétéves kora óta nem használjuk.
Az a baj h a városban sokan ugy vannak mint az utolso válaszoló.Viszik a kocsit,mert a gyerek hamar fárad(vagy megszokta hogy ugy is ott a kocsi)és sok 3-4 évest látok hogy tolják babakocsiban.
Szerintem ha jár,fokozatosan kell hozzászoktatni a sétához.
Én háti hordozóban/Mei-Taiban is viszem,és igy majd ha kell később,nem a babakocsit fogom magammal vinni hanem ezeket a hordozókat.
Akkor ugy irnám hogy hasonloan vannak mint te.bocs.
a hordozóban háton meg nem érzed a súlyát,szerencsére nem ducibabám van.
Köszi a válaszokat!
Szerintem 1,5 kor körül - amint valaki írta - végleg elrakni a babakocsit elég korai.
2 éves kor körül már sokkal jobban el tudom képzelni, főleg, ha más megoldással váltja ki az ember a hosszú utakat (autóval, biciklivel, tömegközlekedéssel, stb.). Persze mindez nagyban függ a család életmódjától is! Én például hetente többször is, alkalmanként kb. 3-6 kilométert megyek a gyerekkel. A fiam 9 hónapos kora óta tud járni, rendkívül mozgékony, de azért 3 kilómétert, vagy annál többet nem gyalogoltatnék vele, még kis szünetekkel (megállás, ölbe kapás) sem, mert megutálná az egészet. Így inkább babakocsival megyünk ilyenkor. 19 hónaposan, a maga 87 centijével és 12-13 kilójával kicsit kilóg ugyan a sportkocsiban utazó "kisbabák" sorából, de hát jobb megoldást nem tudok. Ha ezt az utat (3-6 kilómétert) autóval tennénk meg, a belvárosi forgalom miatt majdnem annyi idő lenne, mint babakocsival...
Egyébként én ismerek olyan anyukát, aki 1,5 évesen elrakta a babakocsit, mert már cikinek tartotta. Aztán mindenhova csak autóval vitte a gyereket, aki 2,5 évesen szinte egy lépést sem hajlandó gyalog menni. Ezt csak azért írom, mert szerintem még mindig jobb a babakocsi, mint az ilyen autóhoz szoktatott gyerek.
Na igen,akkor inkább babakocsi mint autó.
Abban totál elkényelmesedik a gyerek.
sose volt autónk,és ebben a gazdasági helyzetben nem is lesz,de nem bánom,nem szeretem.
(meg biciklizünk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!