Verekszik, csapkod 18 honapos kisfiam, mit tegyek hogy leszokjon rola?
Mostanaban kezdte hogy gondol egyet es csapkod, huzza a hajam, veri az apjat, a kutyat. Nem nagyon, de azert oda oda csap.
Soha nem bantottuk, igy nem ertem mitol lett ilyen kis aggressziv.
Van mikor jot nevet es ugy csapkod minket.
Egyik nap viszont az utcan setaltunk elment mellettunk egy kislany, integetett neki majd utana fordult es meg akarta csapni. Anyuka mondanom sem kell hogyan nezett ram, es igaza van.
Na de millioszor mondom el neki hogy nem szabad, nem orditok vele, csak kozlom vele hogy ez nem szep dolog es hogy nem szabad es hogy amit csinal az faj anyanak faj apanak, a kutyanak mindenkinek. Na de akkor is csinalja.
Van hogy akkor csinalja ha nem kap meg valamit, ilyenkor ezt egybekoti hisztivel, de van hogy csak ugy jatek kozben nevetve kezd el csapkodni minket.
Kinovi? ez mar a dackorszak? Hogyan kezeljuk?
Olyan rosszul erzem magam emiatt, hisz imadom es szinte mindent megengedek na de azert mindent nem lehet. Ugy erzem neha o a fonok.
Aki volt hasonlo helyzetben irna nekem?
Koszonom a valaszokat.
Én kipróbálnám azt hogy nem kerítenék nagy feneket a dolognak. Amikor csapkod mondd neki hogy nem szabad, de legyen ennyi, ne szónokolj róla 10 percig, hogy miért, ne foglalkozz vele túl sokat, mert azzal pont azt éred el hogy látja hogy ez valamiért neked fontos, nagy reakciókat vált ki és ezért még érdekesebb dolog lesz neki folytatnia (ahhoz még kicsi hogy tényleg megértse hogy miért nem szabad, neki ez egy játék). Szóval szerintem csak szólj rá hogy nem szabad, aztán játszatok tovább mint eddig. Ha továbbra is csapkod, akkor ne vegyél róla tudomást/addig ne játssz vele stb.
És nagyon fontos hogy titeket ne lásson csapkodni semmit, tehát pl. az újságot se, semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!