Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg szégyellnivaló ezért...

Tényleg szégyellnivaló ezért a lányom ( nagymamamak )?

Figyelt kérdés

4 eves a lanyom, magabiztos, szepen beszel, mintagyerek. Nem elfogultsagbol irom, nem vagyok ilyen. :)

Anyosomeknal voltunk, jottek vendegek, rokonok, sogornojeek, o tiszta stresszben volt, hogy jajj most festik a szobat, hova fognak leulni stb. Neki naggggyon fontos, hogy mas elott tokeletes felesegnek, haziasszonynak, mamanak tunjon. de nagyon. :/

Gyors pakolaszas, wc takaritas (de maguk vagy az unokajuk miatt nem takaritjak, marha gusztustalan, en szoktam letorolni, mikor ott vagyunk.)

A lenyeg, hogy a lanyommal egyidos kisfiu is jott, o meg sem szolal, annyira szegyenlos, dehat ez van, tok aranyos, hat majd feloldodik. De persze ő mindent eroltetett...

A lanyom viccbol csipore tette a kezet es odaszolt a festonek, akit ismer regota: "hee, mit bamulsz?"

Anyosom mondta nekem : " ne hagyd csunyan beszelni, mert nagyon szegyelltem magam a masik szulo elott!"

En: "mit mondott csunyat?"

O : "hee mit bamulsz?" Mi lesz ha majd neked is ilyet mond.. "

Mi????

Nah most ha en ott vagyok, raszolok, ha tenyleg "csunyan" mondta. hat nem vagyok hulye.

A masik unokaja 10 evesen koszonni nem tud sem enni, wczni onalloan, es istenitik h milyen okos, holott semmi onallosag nincs benne. A 4 eves meg total ellentete.

Ennyire szegyellnivalo egy 4 eves kislanytol egy ilyen, ez ennyire durva dolog? Vagy valamit mar mondania kell csak hogy beleszolhasson??

2013. okt. 6. 14:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk ugyanez a helyzet, akármit csinálok, soha semmi nem jó. Pedig 20 éve vagyunk együtt a férjemmel, a gyerek másfél éves kora óta dolgozom, (úgy, hogy a gyerek fel kel még éjszaka, most két és fél éves). Ellátom a háztartást, takarítom a 200 négyzetméteres házat, csinálom a 2.000 négyzetméteres kertet,még sem jó neki soha semmi. Ezt a fajta anyós hozzáállást nem tudod kezelni, illetve úgy, hogy a lehető legkevesebbet mész hozzá. Hidd el, ez nem változik, ne egyed magad rajta, mert valami lelki eredetű betegséget fogsz "összeszedni" az őnagysága miatt. Nagyon ritkán menjetek hozzá.
2013. okt. 6. 14:52
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ez inkább tök aranyos (persze az adott szituban). Az én lányom is ilyen kis belevaló, ezért meg nem szidnám.
2013. okt. 6. 17:06
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Az én gyerekeimnek eszébe sem jutna ilyet mondani egy felnőttnek. Ez pont kimeríti a neveletlenség fogalmát, semmiképp nem "belevalóság". Nem dől össze a világ tőle, de a szüleinek ezt nem szabadna szó nélkül hagyni.
2013. okt. 6. 17:26
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Pffff.... Nálunk a fordítottja van, amit mi csinálunk az a tökéletes. Nekünk van tökéletes munkánk, tökéletes lakásunk (még gyerek nincs, de rajta vagyunk a témán) mi vagyunk abezzedek. Sogornőm meg a családja meg akiket szídni lehet. Olyan aranyos a kislányuk és már most hallottam olyat, hogy jaj majd nekünk mennyivel szebb gyerekünk lesz mint a Letícia, meg majd mi mennyi mindent tanítunk neki, meg mennyivel több dolgot meg fogunk tudni adni.

Szóval baromi szar a másik oldalon a tökéletesnek lenni is... Nem is megyek szívesen hozzájuk

2013. okt. 8. 16:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Valószínűnek tartom, hogy anyósoddal szemben nem vagy elég határozott. Úgy szoptatsz, ahogy te akarsz és akkor viszed orvoshoz a gyereket, amikor te jónak látod. Nem durván, de határozottan és természetes, ,nuygodt hangon ezt kell megértetni vele. Pl: anyuka, én nem látok semmi durvát abban, amit Jucika mondott, én ezért nem szólok rá. Kész, pont. Te vagy az anyja, ki kell állnod a véleményed mellett. Idővel anyóspajti is megszokja, ha muszáj neki. Lehet, hogy mivel fiatal vagy, úgy érzed, nem "szólhat be", nem mondhatsz ellent az ő véleményének. Nem így van. Legyen véleményed és érezd és éreztesd, hogy a döntés joga és egyben felelősége a tiéd meg a férjedé. Ugyanis ha rosszul döntesz, te is meg mások is téged fognak hibáztatni - joggal. A véleményeket köszönjük, megfontoljuk, de mi hozzuk a döntést.
2013. okt. 8. 21:02
 16/21 anonim ***** válasza:

Bocsi, sötétben gépelek :) *"nem szólhatsz be"

És nem javasolnám, hogy ezért ne járj anyóshoz, hiszem a kislánynak joga van a nagymamájához.

A túletetésre is regálnék: anyuka, Jucuska annyit eszik, amennyi jólesik neki, ő dönti el, mikor elég. Kész passz.

2013. okt. 8. 21:06
 17/21 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!!!

Az is bajom, hogy hirtelen leszek merges es nem tudok "normalisan" higgadtan valaszolni... Sokszor inkabb csak "aha, igen" aztan felallok es elmegyek.

Tanulnom kene ezeket a leszereleseket........!!!!!!

2013. okt. 8. 21:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem megy nekem ez a nyugodt, határozott "tényközlés", majd gyakorolom valahogy... Muszaj, mert fekvesre lettem itelve, nehogy a kisteso elobb megszulessen, majd jon az okoskodas ismet, jajjjjj... :/
2013. okt. 8. 21:21
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha ennyire idegesíted rajta, akkor minek mész? Párod elmegy a gyerekkel, Te meg addig pihensz otthon. Anyós már úgy sem fog változni, szerintem így fogadd el. Egyik füleden be a másikon meg ki.

Gyerekeddel érezteti, hogy Ő nem olyan ügyes okos mint a másik unoka? Mert akkor én Őt sem szívesen engedném, mert tudom milyen mikor nem vagy kedvenc.

2013. okt. 8. 21:29
 20/21 anonim ***** válasza:

15-16 vagyok. Igen, ezt tanulni kell. Nekem is kellett. Ma is felmegy bennem a pumpa, csak annyi a különbség, hogy már fel vagyok készülve a reakcióira, nem ér váratlanul, ezért tudom jobban kezelni. Meg aztán nem vagyok már 20 éves, van némi respektem saját magam előtt, meg merek szólalni, bárki bármit is gondoljon.

Most lehet, hogy durva vagyok, de én így kezelem a helyzetet: beállítottam az agyamban, hogy anyósom kissé "fogyatékos", olyan, mint egy nagyra nőtt, buta gyerek, és ennek megfelelően kezelem. Amit lehet, ráhagyok, amit nem lehet, azt meg szép türelmesen de határozottan elmagyarázom neki. És: nem nyelek le semmit, hogy aztán utólag rágódjak rajta, mit kellett volna mondani. Úgy vagyok vele, el kel magyarázni szegénynek, mert magától nem tudja. Most már anyós előtt is nagyobb a respektem :)

2013. okt. 8. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!