Ha még egyszer sem produkált bilibe a lányom, érdemes őt nappal pelus nélkül hagyni?
Két és fél éves a kislányom, már jó ideje bugyipelenkát hord, de a bilire csak pár hete ül rá, még soha nem került bele semmi, de van hogy ruhástól is ráül, ha látja hogy más is megy.
Mondja hogy szeretné fölvenni a rendes bugyit, de ha párszor ráadtam(pl.fürdés előtt fél órával bekakilt és már nem kapott tiszta pelust)szinte azonnal bepisilt.
Érdemes megvárnom produál a bilibe, vagy ha nappal bugyiban lesz előbb-utóbb rászokik a bilire?Még annyi hogy Ő 27 hétre született, nagyon pici volt, azt mondták mindent jóval később fog csinálni.Pl.járni is csak 21 hónaposan kezdett.
Szia.Este fürdés előtt vetkőztesd le a lánykád és ültesd a bilire.Nyisd meg a csapot,és az majd ingerli, és belefog pisilni.Mikor ez megtörtént, tapsold meg, táncold körbe, hogy lássa hogy rettentő jó dolgot tett.Aztán sokáig emlegesd neki fürdés közben is, hogy milyen ügyes volt.Ezt 1-2 hétig, és hidd el majd kérni fogja a bilit.Vagy ígérj be neki valamit, amiért tudod hogy leszokna a pelusról.Az én lányom2 éves volt.Meglátott a boltban egy biciklit.Mondta neki apa hogy ha nincs pelus akkor megkapja.Már aznap éjjel nem engedte a pelust.Egy hétig bepisit párszor, de szépen leszokott.Olyankor is ültesd bilire mikor iszik.Akkor is szoktal pisilni a picik.
sok sikert, és kitartás.
szia,
szerintem ártani nem ártasz vele, ha elkezded, de tényleg ne sürgesd. Most az idő is Neked kedvez, meleg van, próbáld nyugodtan kis bugyiba hagyni napközben, ő is sokkal jobban fogja érezni magát mint a meleg pelusában és közben sűrűn kérdezgesd, hogy nem kell pisilni-kakilni? Tedd a közelébe a bilit és ha sikerül belepisilnie nagyon dícsérd meg érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!