Anyukák! A hálós vagy a fajáróka a jobb?
Melyiket érdemes megvenni inkább ??
köszönöm!
Mi is hálósat vettünk, mert a kiságyban akkorákat koppant a feje a rácsnak.
De nem sokat volt benne, utálta azt is, meg a kiságyat is.
Úh, nem semmi lehet az a járóka ami eldől...!
Mi ilyet sosem tapasztaltunk, pedig néha mérges volt ha betettem, és igencsak nekifeszült.
Nekünk olyan volt, aminek ki lehetett cippzározni az oldalát, és ott ki-be tudott mászni, ha akart.
Hálósat ne!!!! Sokkal inkább balesetveszélyes, mint a fa járóka. Például beleakadhat a keze, lába, és ha pont akkor esik el, akkor még ki is csavarodhat a végtagja. Ezen kívül már 10-11 hónapos gyerek is simán fel tud kapaszkodni rajta (mert jó móka) kihajol, és mivel a kicsiknek még nagyon magasan van a súlypontjuk, egy pillanat alatt kibucskázhat belőle. Ráadásul olyan vélemények is vannak, hogy a hálós járóka a látásnak sem tesz jót, mert nem tud rendesen kilátni a háló lyukain (nyilván nem akkor, amikor nekinyomja az arcát,és úgy les ki a lukon, hanem amikor csak ül, vagy játszik középen, akkor nem tud még rendesen kifókuszálni a réseken.)
Plusz a fa járókában sokkal stabilabban tud kapaszkodni, felállni, leülni, járkálni.
Megmondom őszintén, én sosem értettem azokat a félelmeket, hogy a kiságyban vagy a járókában "összetöri" magát a gyerkőc. A rácsoknak pont van annyi rugalmassága, hogy az esetleges ütések egy részét elnyelje. És 1-2-3 eldőlés, lehuppanás, felborulás után megtanulják, hogy eshetnek el biztonságosan.
5. válaszoló, szerintem ami nektek volt, az az utazóágy. Vagy annak a járókaméretűvé fejlesztett változata.
Az már nem is hálós szinte, hanem majdhogynem szúnyoghálószerű anyagból van. Igaz, hogy szerkezetileg stabilabb, mint a hagyományos hálós járóka, de megkapaszkodni nem nagyon lehet benne, tehát felállni sem nagyon tud, és mivel annyira sűrű a hálós része, a teljesen textilborítású részről nem is beszélve, hogy szinte ki sem lát belőle a gyerek. Alkalmankénti használatra valóban praktikus, mert kicsire összecsukható, mobil, de tartós használatra nem szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!