Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek hogyan eszi a szendvics...

Nektek hogyan eszi a szendvicset, kenyeret két év körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés

Kisfiam reggelire alig eszik valamit, bár még szopik, és reggel mindig jól tele szívja magát.

Próbálok neki adni kenyeret felvágottal (vajjal, lekvárral, stb. nem eszi meg), de csak úgy eszik belőle esetleg, ha a felvágottat kicsikre tépkedem, és a kenyeret is falatonként adom. Ha ráteszem neki "felnőttesen" egészben a kenyérre, akkor leszedi róla, és nem eszi meg, játszik vele.

Szóval az lenne a "problémám" tulajdonképpen, hogy mi lesz így vele, ha mondjuk oviba megy majd?

Meg gondolom már a bölcsisek is tudják rendesen enni a kenyeret.

Péksütit sem eszi meg (kakaós csiga, briós, stb.).

Kicsit aggódom, mi lesz így vele majd az oviban (bár még csak most lesz 2 éves). Vagy majd a csordaszellem megteszi a hatását? Vagy ez normális még ebben a korban?

2013. okt. 3. 09:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Szó szerint így eszik a 20 hónapos lányom. Szerintem jóllaknak az anyatejjel, és csak a finomságot csemegézik ki a reggeliből. Hidd el, majd ha éhes lesz, az oviban megeszi a kenyeret is.
2013. okt. 3. 09:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi mindig kozosen keszitettunk szendvicset a 2 evesemmel. Kiraktam szeletelt sajtot, seletelt paradicsomot, sonakat, vekonyra vagott uborkat, kolbaszkarikat, fott tojas karikat... Mikor mi volt otthon. Megkentem neki ket vekonyka szelet kenyeret es azt tett bele amit akart. Igy, hogy o "epitette" a szendvicset megette. De ha en keszitettem el neki mindig szetszedte. Nekem egyedul azzal volt gondom ilyenkor, hogy a fiam ketevesen mar bolcsibe jart es reggel ez a szendvics "epites" tortura eltartott akkar 30 percig. Igy mindig 7:20-kor ebresztettem, hogy valahogy 8:45-re beerjunk a bolcsibe mert en 9-tol dolgozom.

A maisk alternativa amit a bolcsibol tanultam el. Elkeszitik uzsonara a szendvicset es suti formaval allatokat meg jarmuveket vagnak ki a szendvicsbol. Igy is megeszi a kisfiam. Mindig kivadassza a repuloket. :) Ilyen muanyag suti kivago szettet en a tescoba vettem. Szinten a bolcsibol lopott uzsona ottlet: felvagni piritos kenyer csikokat, repa csikokat, uborka csikokat, sajt csikokat, paprika csikokat... es lehet martogatni, enyhen foghagymas tejfolbe, salsaba, humuszba, avokado krembe... Nagyon szeretik a gyerekek martogatni es igy is eszik kenyeret meg zoldseget, sajtot. A bolcsibe ugy van, hogy a felcsikozott dolgok egy nagy talcan vannak az asztal kozepen es minden gyerek elott 2-3 fajta szosz. Mindenki azt vesza talcarol amit szeret es martogatja. A fiam imadja. A piritos kenyer csik helyett lattam mar griszint (ilyen vastagabb sotlan ropi feleseget).

Amit meg szeret a kisfiam a bolcsibe az amikor a kenyeret megpiritjak hagyjak kihulni, megszojrak sonkaval, paprikaval meg sajtal es beteszik grill ala csak masfel percre amig a sajt raolvad. Ezt kis haromszogre vagjak es a gyerekek ele teszik. Otthon is kiprobaltam es ket szeletet is elpusztit annyira szereti meg a mai napig pedig mar ovis. :) Probalj ki par otletet hatha bejon.

2013. okt. 3. 10:14
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a sok praktikát, megpróbálom bevetni őket :).

Én hiába próbálnék vele együtt szendvicset csinálni, akkor sem enné meg egyben, csak malackodna az alkatrészekkel :).

Kedves első, neked még ebéd előtt eszik valamit a kislányod?

Mert nekem ebédig általában csak szopizik, nagy ritkán megeszik ezt azt, rág pár falat kiflit, kekszet, ilyesmit, de igazi kaját csak délben eszik először, de dél előtt jön többször szopizni (ha itthon vagyunk, és van lehetősége).

Mondjuk reggel 8-nál előbb nem szokott ébredni, de inkább később, szóval ebédig nincs sok ideje általában.

Délután már eszik rendesen uzsit meg vacsorát.

Azért örülök, hogy nem vagyunk egyedül, hogy nem akar reggelizni :).

De kenyeret nagyon keveset eszik, a felvágottat csak magában szereti, vagy még paradicsomot eszik hozzá esetleg. Így olyan nehéz neki kitalálni, hogy mit egyen az ebéden kívül.

2013. okt. 3. 13:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Kisfiam már 4 éves,sose meg nem evett egy sonkás szendvicset,vagyy májkrémeset,vagy felvágottasat se. CSak külön kenyér és külön szalámi vagy kolbász. Mostanra már ovis,de még annyi mindent se eszik meg,mint 2 évesen! Nem jobb lett a helyzet,hanem rosszabb! Úgyhogy nem jött be ,hogy majd az oviban megeszi,meg ha éhes lesz megeszi,mert nem eszi...
2013. okt. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!