Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ötleteket tudtok adni...

Milyen ötleteket tudtok adni abc tablóhoz?

Figyelt kérdés
Csinálom a fiamnak az abc tablóját és néhány betűhöz nem jutott még eszembe jó szó. Olyan gyerekeknek való szavak kellenének. Ezek hiányoznak még: v,j,í,é,d,m,p,q,de akármilyen ötletet szivesen fogadok,lehet,hogy valaki tud mondani jobbat.
2013. szept. 30. 20:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10-es!,Miért nem kellene?pedagógus anyuka vagyok...

Ha a gyerek kérdez nyilván válaszolunk neki,ha érdeklődik betűk,számok iránt nem tagadjuk meg tőle.

Az én lányom 4,5 éves egyfolytában számol és a számok nagyon érdeklik.Bármennyire s tudom,hogy nehezebb lesz vele tanító néninek,de nem fogom tiltani tőle,hanem segítem.Betűk is érdekelték,de az most nem téma,amikor írni szeretett volna akkor segítettem,megmutattam neki.Tud is néhány nyomtatott betűt leírni.Nem erőltetem,de ha kérdez válaszolok.Nyilván a kérdező sem erőlteti csak segít neki.

2013. okt. 2. 09:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Tényleg érdekel, hogy miért csinál ilyen abc tablót. Én is pedagógus vagyok, (meg anyuka is, de most nem ez a lényeg)rengeteg olyan gyerekkel foglalkozom, akiknek elég nagy problémájuk lett abból, hogy anyuka otthon nekiállt a gyereket tanítani, írni, olvasni. Azért egy ilyen tabló készítés elég direktnek tűnik, nem olyan, hogy megmondom, ha kérdezi milyen betű. Persze, azt mindenki megmondja a gyerekének, én is megmondtam, ez természetes, de nekiállni tanítani, már más tészta. Ja, nem kritizálni akartam, csak érdeklődtem, és leírtam a tapasztalataimat. (egy gyógypedagógus-logopédus)
2013. okt. 2. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy első osztályos a kisfia.
2013. okt. 2. 13:05
 14/18 anonim ***** válasza:

Amikor az en gyerekem kezdte az elso osztalyt, a tanitono elso kerdese az volt az iskolakezdes elotti elso szuloin, hogy hany gyerek van, aki tud olvasni, vagy irni, aki ismeri a betuk tobbseget. Ketten voltak az osztalyban. A tanitono elmondta, hogy nekik lesz a legtobb problemajuk. Hogy miert?

1, Mert unni fogjak magukat. Az osztaly 22 fos, ebbol 20 gyereket meg kell tanitani irni olvasni: a mardek ketto mit csinal addig? Nezi a falat.... Unni fogja az iskolat, nem fog akarni majd jarni. Az egyik gyerekkel valoban ez tortent, olyan hisztit vagott le reggelente, ami egy harom evesnek is becsuletere valt volna. A masik siman "csak" zavarta az orat.

2, Mert osszezavarodik a gyerek. Az elsosoket eloszor szotagolva olvastatjak, ami egy mar olvsni tudo gyereknek nem megy. Az irasrol nem is beszelve... A nyomtatott betu meg csakcsak, de nem hiszem hogy van olyan felnott, az elsosoket tanito tanitokon kivul, aki tud rendes folyoirassal irni.

Nem kell siettetni a gyerekeket.

2013. okt. 2. 13:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó:A gyerekek fejlődése eltérő,van aki előbb érik meg rá,nem beszélve az eddigi szabályokról,amikor minden gyereket szinte visszatartottak és 6-7-8 éves korúak vegyesen kerültek iskolába.És a különböző korúak különböző bánásmódot igényeltek.

A tanító néniknek meg kell tudni plusz feladattal bombázni aki előrébb jár.Ugyanúgy a lemaradókat felzárkóztatni.

A véleményem pedig az,aki csak azért mert tud olvasni,nem akar iskolába járni és hisztizik,azt a gyereket a szülei nem helyes módszerekkel nevelték.Ekkora gyereknek meg kell értenie.Ismét a pedagógus anyuka voltam

Tanítottam én is olyan osztályban ahol 2-3 kislány már tudott olvasni,nem volt probléma sem a magatartásukkal,sem pedig nekem nem okozott problémát az ő tanításuk.

2013. okt. 2. 16:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem tanítani akarom csak simán szinesíteni,játékosabbá tenni a szobát és majd később a tanulást is. Nem tanítom olvasni írni szándékosan de szeretem a játékos tanulást. Ilyen tanulótablót is rakok ki a szobája falára de van pl. micimackós és autós figura is. Ha akarja,akkor elmondom neki mi van a képen és ennyi. Ha akar foglalkozik vele. Szerintem nem ártok neki. Majd a tanárnő tanítja ÉN JÁTSZOK VELE.
2013. okt. 6. 13:27
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,hogy baj lenne belőle. Írni semmi féle képpen nem akarom tanítani mert tudom,hogy ahhoz más képességek is kellenek amik csak a megfelelő kórban alakulnak ki pl. motorikus képességek,finom mozgásoknak olyan fejlettnek kell lenni és nem akarok bezavarni csak szerintem hasznos játék lehet.
2013. okt. 6. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Csak egy jó tanács: játékkal játszatok! Teljesen felesleges egy ilyen tabló, ha vannak játékai inkább taníts meg a játék örömére, hogy hogy kell játszani, de ez amit te csinálsz nagyon direkt, értelme meg semmi. (egy gyógypedagógus)
2013. okt. 6. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!