Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érdemes egy 9 éves gyereket...

Érdemes egy 9 éves gyereket "erőszakkal" zongoratanulásra fogni?

Figyelt kérdés

Vannak különféle hangszereim a pianínótól kezdve a szintin át a gitárig, én játszogatok is ezeken, de a fiamat ez az egész hangszertanulás-dolog abszolút nem érdekli.. számára a hangszertanulás (de úgy összességében a tanulás is mint olyan) egyenlő az inkvizíciós kínzással.

Amúgy jóeszű, ha valaminek úgy igazán nekiül, akkor rekordsebességgel tudja megtanulni, csakhogy sajnos utál tanulni, a zonogra elé pedig hat lóval sem lehet odavontatni.

2013. szept. 23. 14:45
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

én nagyon fontosnak tartom, hogy minimálisan értsen a hangszerekhez a gyerek.

de erőszakkal nem. valahogy meg kell hozni a kedvét, nem baj ha sok idő.

próbáld meg nem kényszeríteni, mókázzatok a hangszerekkel sokat, aztán majd csak megjön a kedve. én kamasz koromban tanultam gitározni, szóval semmiről nincs lekésve, főleg ha nem ezt a pályát szánja neki a sors :)

2013. szept. 23. 14:49
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
nem érdemes. még jobban fogja csak utáni. olyan különórára járjon ami érdekli.
2013. szept. 23. 14:56
 3/29 anonim ***** válasza:
51%
Miért olyan fontos? Inkább a sporthoz hozd meg a kedvét. Sokkal többre megy vele.
2013. szept. 23. 15:02
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen fölösleges...

Nekem a bátyám zongorázott, 4 évvel volt idősebb, így alig vártam, hogy 8-9 évesen én is elkezdhessem. Aztán a lelkesedésem hamar elmúlt pár év alatt, de akkor már muszáj volt befejezni, anyukám erőltette hogy a zenei ált. képzést, ami 6 év, azt ugye kijárjam...hát utáltam :(

De megcsináltam a tisztesség kedvéért. Azóta sincsen semmi hasznom belőle, semmi értelme nem volt, csak az, hogy heti 4 délutánt szolfézson és zongoraórán meg énekkaron töltöttem, aztán meg persze gyakorlással.

És igen, inkább sportoltam volna valamit, és akkor talán nem kellett volna ducin kezdenem a gimit...

2013. szept. 23. 15:10
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

"Erőszakkal" semmit sem érdemes. Más az érdeklődési köre, és ezt el kell fogadni. Meg kell nézni, hogy mi az, ami őt leköti, és arra "ráerősíteni", tehát megteremteni a lehetőséget, hogy azon a területen ki tudjon bontakozni.

Nekem pl. semmilyen zenei tehetségem nincs, nincs hozzá hallásom, ha akartam volna sem tudtam volna, és nem tudnék semmilyen tehetséget felmutatni ezen a téren. Viszont az idegennyelvek tanulása könnyen megy, és élvezem, szeretek angolul, spanyolul, németül filmeket nézni, vagy ezeken a nyelveken olvasni. Ez a "hobbi" pl a munkaerőpiacon sem hátrány.

2013. szept. 23. 18:04
 6/29 anonim ***** válasza:
Nem erőltetnék olyat a gyerekre, amit nem szeretne csinálni.
2013. szept. 23. 19:13
 7/29 A kérdező kommentje:

Nagyjából bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, mint amelyeket a fentebbi válaszokban adtatok, csakhogy van egy sajátos vetülete is ennek a kérdésnek; az iskolába járás és az ott leadott anyag megtanulása is mind-mind kötelesség; olyan, amelyhez a gyerekeknek - a legtöbb esetben - semmi kedvük sincs, ergo kényszerítjük őket olyasmire, amit nem szeretnének csinálni.

Ha rajtuk múlna, leginkább nem tanulnának semmit.

2013. szept. 23. 20:06
 8/29 anonim ***** válasza:
77%
aukámat 7 évig kényszeritette rá a nygamamám. Végig gűlölte most lassan a 60 felé még mindig emlegeti hogy mekkora kinokat okozott ez neki. engem épp ezért nem kényszeritett semmire. persze első szóra nem hagyhattam abba a dolgokat, de ha látták hogy már nem élvezem akkor nem kellett már csinálnom.
2013. szept. 23. 20:35
 9/29 anonim ***** válasza:
77%
Éppen ezért miért kéne, hogy még otthon se lazíthasson? Az otthon legyen olyan, ahol az ember azt csinálja, ami feltölti, örömet okoz, pont azért, hogy a suliban, munkahelyen tudjon jól teljesíteni. Attól, mert én szeretek kertészkedni, nem üldözöm ki a család többi tagját a kertbe, és várom el, hogy élvezzék úgy a szöszölést a kertben, mint én.
2013. szept. 23. 21:11
 10/29 A kérdező kommentje:

A zenetanulást az alapműveltség részének tekintem, csakúgy mint az írást, olvasást, matekot. Ez nem hobbi, mint a kertészkedés, hanem olyan tudás, amely hozzátartozik (tartozna) minden ember életéhez, hiszen a zene az egyik legősibb és legerősebb kifejezőeszköz és kommunikációs forma.

Minden iskolát végzett gyerektől elvárjuk, hogy tudjon írni, olvasni, számolni - ez többé-kevésbé teljesül is. Azt viszont senkitől nem várjuk el, hogy pl. le tudjon fogni akárcsak néhány egyszerű hármashangzatot is zongorán. Neadj'isten gitáron egy E dúrt. Pedig szerintem ez is az alapműveltség része lenne.

2013. szept. 23. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!