Szerintetek ezek a rigolyák még beleférnek a normális gyerek-butaságokba?
kisfiam 4 éves lesz. pár hete nem hajlandó felvenni semmi olyan ruhát amibe címke van mert szerinte a címke szúr, csíp és viszket tőle. de minden ruhára kiterjed ez a mániája, bugyi, póló, nadrág, pulcsi, mindent vagy átnéz és beleegyezik, hogy felveszi, vagy ha ráadom már tapogatja is és ha érez címkét, már vetkőzik is :(
másik a gomb. semmi olyan ruhát nem vesz fel amin gomb van. ez is pár hónapja indult, gombos nadrág volt rajta, pisilnie kellett, de nem tudta kigombolni, szólt, segítettem, stb. de azóta nem vesz fel semmi gombosat, pl. van olyan pólója aminek a nyakán van 3 díszgomb, azt se hajlandó felvenni.
ezek még beleférnek ekkora gyereknél? megmondom őszintén, már nagyon kivagyok ettől az öltözős mizériájától és már megfordult a fejemben, hogy nem oké valami :(
Szia! Szerintem simán belefér, és nem csak ekkora gyereknél.
Pár hasonló a példa a környezetemből, teljesen egészséges gyerekeknél és felnőtteknél (!):
– Családban van gyerek, aki 10 éves koráig kizárólag olyan nadrágot, aminek a dereka gumis volt, ráadásul csak hosszú nadrágot.
– Egy barátom csak olyan zoknit tud hordani, amin nincs semmilyen „varrás”, mert különben nyomja a lábát.
– A barátnőm iszonyodik a gomboktól gyerekkora óta. Nem visel semmit, amin gomb van. (Egyébként tök jó fej, és csak sok-sok év ismeretség után tudtam meg ezt róla.)
Teljesen normális. Ilyen szinte minden gyereknél van, sőt sokak tényleg a felnőtt korukig viszik.
A fiam szintén az előttem szólóhoz hasonlóan a varrásos zoknit gyűlöli, nem húzza föl, mert az neki kényelmetlen. A garbó szintén, mert attól tutira meg fog fulladni perceken belül.
Szerintem egy rossz élmény elég ahhoz, hogy egy ilyen "rigolya" kialakuljon.
Szia!
5 éves a Nagylányom és nem hajlandó gombos ruhát felvenni, max a nadrágon viseli el, meg az ünneplő blúzon.
Amúgy csak olyan pulóvert, kardigánt vehetek ami zip- záras, mert különben nem veszi fel.
3 éves a Kisfiam és ma mondogatta, hogy a címkéket vágjuk ki az összes ruhájából, mert neki nem tetszik.
Kinövik szerintem idővel, legalább is remélem!
Üdv két gyermekes Anyuka
jó, megnyugtattatok :)
mondjuk nekem is vannak hülyeségeim, de kikészít, hogy állandóan pucér a gyerek mert mondjuk megérzi a bugyijában a cimkét és totál levetkőzik mert már a háta is viszket tőle... :)
feltöltődtem a válaszokon, holnap nekiállok kivágni az összes címkét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!