Az oviban az udvari kimenetelhez ki dönti el, hogy milyen ruhában megy ki a gyerek?
Ma csak úgy hirtelen ötlettől vezérelve meglestem a kisfiamat (4,5éves, most kezdte az ovit) a két kisebbel. És amit láttam, sokkolt, jelenleg is a hatása alatt vagyok.
Budapest, 10 óra, szél, árnyékban kimondottan hideg, kb 14-15 fog maximum.
A fiamon egy póló és egy póló anyagú, vékony hosszúújjas. Ennyi.
Bent van egy szélkabátja, kapucnis melegítőfelsője.
Ennek ellenére úgy volt kint, mint itthon a fűtött lakásban vagy kb 22fokban.
Délután, ha megyek érte ezt hogyan említsem meg az óvónőknek vagy mi ilyenkor a teendő?
4-5 gyerek volt így , a többi melegítőfelsőben.
Ja és a vékony sapkája sem volt a fején.
Mérges vagyok, de őszintén.
Hogy szóljak, mit csináljak, hogy mindenki jól jöjjön ebből ki?
Szia!
Hát amikor kimennek a dadus és az ovo néni segítenek a gyerekeknek felöltözni, az időjárásnak megfelelően!
Az, hogy a gyerek azt mondja, hogy ő nem fázik és majd szól és visszajön majd a kabátjáért, lehet, hogy úgy volt.
Az én Lánykám rendszeresen nem veszi át a kinti nadrágját, s a bentibe megy ki. Télen kifigyeltük az ovo nénivel, mert én minden reggel szóltam, hogy melyik a kinti és figyeljen rá, mert egyszerűen volt úgy, hogy télen legginsbe ment ki, mert azt mondta, hogy én ezt mondtam kintinek. Hát azóta a vékony benti nadrágjai világosak és a kinti vastag nadrágjai pedig sötét színűek, hogy a kontraszt meg legyen és figyeljenek oda, ha nem öltözik át akkor meg nem engedik ki!
Üdv két gyermekes Anyuka
hát nem semmi,,teljesen kiakadtam!Nagyon hideg van és ilyen lengén,vékonyan öltözve kiengedték???Az enyém bent van így felöltözve és én is kapucnis pulcsit,vékony sapit,pufi mellényt adtam rá reggel de sztem még délelött is nagyon hideg volt a szélről nem is beszélve!
Igen az lett volna alegjobb ha ott akkor bemész és szólsz hogy rendesen öltöztessék fel afiad!De persze gondolom köpni nyelni nem tudtál!Ilyen helyzetben az ember azt se tudja mi a helyes megoldás!
Én elmondanám a szitut az ovónőnek!Mond hogy pont arra volt dolgod és láttad hogy nagyon vékonyan volt felöltözve a fiad és szóljanak rá hogy vegyen fel minden cuccot amit te reggel ráadsz!!
A gyereked egészsége a legfontossabb!
csak halkan jegyzem meg hogy én eltudom képzelni az óvónőkről hogy ezt direkt csinálták...nekik az a legjobb ha minél kevessebb gyerek van az oviba...
Mi Pest mellett lakunk és annyira nem volt hideg délelőtt...
Én is úgy vittem ki 20 hósomat hogy body, hosszúujjú, pulcsi. Lányom 15 perc szaladgálás után levette magáról a pulcsit, mert nem volt olyan hideg. Tehát gyakorlatilag úgy volt mint a te fiad. Az nem fordult meg a fejemben hogy sapkát adjak rá (mondjuk itt csak kicsit fújt a szél).
Viszont ha zavar akkor szólja az óvónőknek hogy szélben adjanak rá legalább egy kardigánt!
Kérdeztem, hogy miben volt kint, óvónéni azt mondta, hogy vastag pulcsiba, mert ők erre nagyon figyelnek.......
mondtam, hogy jó, mert a fiam könnyen beteg lesz és nagyon kérem, hogyha a fiam nem is, de ők feltétlenül adjanak rá egy vastagabb pulcsit is, ha ennyire hideg, szeles az idő.
Én fáztam majdem délelőtt, pedig vékony kabát is volt rajtam... itt fújt a szél és a nap is csak időnként bújt elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!