Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem visít a cso kiért?

Figyelt kérdés

Már így is elég duci , és hisztizik a csokiért és a chipsért .

Nem adók neki sokat , mert általában fel puffad tőle és fáj a hasa ,ahogy most is.Mit tegyek???

2013. szept. 17. 23:31
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Visíts vissza!

És vedd elő a helyesírási szótárat, mert nem csak kövér, de buta is lesz az a gyereke, ha ilyen okos szülő neveli.

2013. szept. 17. 23:40
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Ne vegyél ilyeneket otthonra. Ki a " főnök" ő vagy te?
2013. szept. 17. 23:41
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Adj neki chilis csokit, akkor majd okkal visít.
2013. szept. 18. 00:06
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Szegény gyerkőc, jól eltoltad a dolgot. Mert, gondolom, nem ő vette meg magának a sok szirszart a boltban. Miért szoktattad rá? Nem számonkérés, csak kérdem.

Adj neki köztes megoldást, szotyi, natúr földimogyoró, mazsola, mértékkel. Esetleg kukó. Egy idő után meg kell szokja, hogy nincs csoki és chips.

2013. szept. 18. 00:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen otthon. Én a kólával vagyok így, ha van otthon egy kicsi, akkor megiszom. Egyszerű: nem veszek. kéthetente egy kisüveget megengedek magamnak, többször pedig nem viszem magam a kísértésbe.

A gyerek hány éves? Ha akar, akkor visítson, előbb utóbb rájön, hogy fölösleges.

2013. szept. 18. 01:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél és ne egyél te se ilyeneket. Akkor megszokja,hogy nincs és nincs miért hisztizni.
2013. szept. 18. 09:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kemény lesz, ha már ilyen "butus" voltál (bocs a szavakért, de ez így igaz), hogy rászoktattad. Persze, hogy kéri, hisz finom, csak mindennaposan marha egészségtelen és hizlal. Nem muszáj nagy mennyiségeket enni, de ha minden nap eszi, az egészségtelen. Kisgyereknek meg nem szabadna már most kövérnek lennie, mi lesz később???? A probléma meg alapvetően ott van, hogy azért hisztizik érte (de bármiért), mert nem te vagy a főnök, amit kigondol, az teljesítve van. Csakis keményen tudod leszoktatni, hiába visít, visítson. Esetleg olyan dolgot helyezhetsz kilátásba, amit nagyon szeret, ha elfogadja a feltételeidet, akkor lesz hőn áhított dolog (pl. játszóház, több mese stb.).
2013. szept. 18. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

legyen egy "csoki-time" - mondjuk délelőtt, és csak egy kevés, hogy ki legyen elégítve az édesség, csoki utáni vágya :) lemozogja napközben. amúgy meg a csoki nem olyan rossz, nem kell sokat enni belőle (egy sportszelet 140 kcal, 3 deci öszilé is ennyi kb.)

chipsz az viszont a lehető legrosszabb, mert semmi tápérték, viszont nagyon sok só és olaj...

adj neki egészséges nasit - banán/almachipsz, süss neki krumplit (az is olajos, de mégiscsak te adsz hozzá sót, ill. leitatod az olajat) csoki helyett szerintem az alma is hasonló "feldobós" hatású (én is csoki-imádó vagyok, és az almával ki tudom váltani a sóvárgást) - az almát hámozd meg, szeleteld fel, úgy tetszetős, mert lehet, hogy a könnyű energiaszerzés (csoki) nem váltható ki egy olyan gyümölccsel, amit harapdálni kell, és kemény a héja.

chipsz helyett még jó a kölesgolyó, nagyon egészséges, és azt is szintén "nasizni" lehet.

tudom, hogy nem könnyű, ha már rákattant a gyerek, én nem is hibáztatlak, akkor hibáztatlak, ha nem próbálod ezt a felesleges, üres kalória nasizást féken tartani :)

(imádom én is a csokit, én megértem a gyereket) :)

2013. szept. 18. 09:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pl ahhoz van már eleve édesség kötve,hogy evett e rendesen reggelit és ebédet.Oviban mire én megye délután érte,délelőtt már egyszer gyümit is esznek,én óvó nénit is megkérdezem evett e.Ha igen,akkor kap egy müzliszeletet,pudingot stb.Ha nem akkor elfogadja hogy így járt.Kinder csoki van még itthon mert dédi azt ad neki mindig és azt osszuk el több hónapig elég.Ne vegyél neki,ülj le beszéld meg vele,hogy mától x,y féle édesség lesz itthon(tejtermék,gyümölcs,diákcsemege ilyesmi),mert olvastál egy mesét,hogy az ekkora kisfiúk és kislányok csak effélét esznek(akár gyárthatsz is egy mesét ezzel kapcsolatban)és elmondhatod neki.És képzelje el,hogy ettől kezdve mondjuk csak ebéd után fogtok esetleg együtt enni ilyesmit.Ha visít hadd visítson,ehhez amit elmondasz tartsd magad következetesen.Nehezen,de át fog állni,megszokja.És nem azt mondom hogy aztán soha többé nem ehet csokit és chipset,de most jó ideig hanyagold.Csak tarts ki menni fog!Hány éves?
2013. szept. 18. 09:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az édességevést kösd valami együtt töltött kellemes dologhoz pl játszótér,együtt legózás,együtt festés stb,és akkor inkább az együttlét lesz fontosabb,nem édesség,csak jól kell tálalni.
2013. szept. 18. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!