Mit tegyek, ha a gyerekem visít a cso kiért?
Már így is elég duci , és hisztizik a csokiért és a chipsért .
Nem adók neki sokat , mert általában fel puffad tőle és fáj a hasa ,ahogy most is.Mit tegyek???
Visíts vissza!
És vedd elő a helyesírási szótárat, mert nem csak kövér, de buta is lesz az a gyereke, ha ilyen okos szülő neveli.
Szegény gyerkőc, jól eltoltad a dolgot. Mert, gondolom, nem ő vette meg magának a sok szirszart a boltban. Miért szoktattad rá? Nem számonkérés, csak kérdem.
Adj neki köztes megoldást, szotyi, natúr földimogyoró, mazsola, mértékkel. Esetleg kukó. Egy idő után meg kell szokja, hogy nincs csoki és chips.
Ne legyen otthon. Én a kólával vagyok így, ha van otthon egy kicsi, akkor megiszom. Egyszerű: nem veszek. kéthetente egy kisüveget megengedek magamnak, többször pedig nem viszem magam a kísértésbe.
A gyerek hány éves? Ha akar, akkor visítson, előbb utóbb rájön, hogy fölösleges.
legyen egy "csoki-time" - mondjuk délelőtt, és csak egy kevés, hogy ki legyen elégítve az édesség, csoki utáni vágya :) lemozogja napközben. amúgy meg a csoki nem olyan rossz, nem kell sokat enni belőle (egy sportszelet 140 kcal, 3 deci öszilé is ennyi kb.)
chipsz az viszont a lehető legrosszabb, mert semmi tápérték, viszont nagyon sok só és olaj...
adj neki egészséges nasit - banán/almachipsz, süss neki krumplit (az is olajos, de mégiscsak te adsz hozzá sót, ill. leitatod az olajat) csoki helyett szerintem az alma is hasonló "feldobós" hatású (én is csoki-imádó vagyok, és az almával ki tudom váltani a sóvárgást) - az almát hámozd meg, szeleteld fel, úgy tetszetős, mert lehet, hogy a könnyű energiaszerzés (csoki) nem váltható ki egy olyan gyümölccsel, amit harapdálni kell, és kemény a héja.
chipsz helyett még jó a kölesgolyó, nagyon egészséges, és azt is szintén "nasizni" lehet.
tudom, hogy nem könnyű, ha már rákattant a gyerek, én nem is hibáztatlak, akkor hibáztatlak, ha nem próbálod ezt a felesleges, üres kalória nasizást féken tartani :)
(imádom én is a csokit, én megértem a gyereket) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!