Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan anyuka akinek...

Van itt olyan anyuka akinek 4-6éves fia kövér? (a többi lent)

Figyelt kérdés
A fiam elsős(6 éves,30 kg), az iskolájában a nagyok ,sokszor csúfolják , hogy kövér , hájas. Igaz ,hogy nem egy vékony alkat , és szereti is a hasát .Csak azt szeretném tudni ,hogy más anyuka hogyan bánt el a csúfolódással és hogyan vígasztalta a gyerekét .

2013. szept. 17. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Lehet hogy árulkodásnak tűnik de azonnal jelezném az osztályfőnöknek hogy koppintson a nagyok fejére szégyeljék magukat.A csírájában kell elfojtani.Amúgy azén fiam is jó húsos volt ebben a kórban most meg olyan vékony mint egy botsáska és 189 cm. (21 éves)
2013. szept. 17. 22:59
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Na igen,ez a szülő hibája.Mert úgy van vele,hogy had egyen a gyerek,hát az a jó neki,meg szereti a hasát stb..

Ilyenkor meg jön a csúfolódás,a sértegetés,ami a gyermekben örök nyomot hagy!Nem kellett volna hagyni hogy elhízzon.

Egészséges ételeket kellene ennie,arra kellett volna nevelni.Nem pedig azzal jönni,hogy szereti a hasát!

2013. szept. 17. 23:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Már próbáltam szolni , de kevés sikerrel.
2013. szept. 17. 23:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Szinte sose eszik olyat, ami rossz neki.
2013. szept. 17. 23:04
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
Valószínű nincs gyermeked kedves 2-es mert ha lenne tudnod kéne hogy a fejlődési szakaszokban vannak periódusok,hízás-nyúlás-hízás-nyúlás.És azzal hogy beolvasol a kérdezőnek nem segítesz tanácsot adni hanem inkább lelkiismeret furdalást okozol minek zabáltatta a gyermekét.Van genetika és hízásra hajlam is.De egy 6 éves gyereknél még ez változik.
2013. szept. 17. 23:11
 6/10 anonim ***** válasza:
44%

Az én fiam is az, 4 éves. Ételallergiás, szakemberek által ellenőrzött étrenden van. És ugyanők értetlenül állnak az esete előtt. Nincs szervi baja, minden lelete negatív. Ahogy megszűnt a felszívódási zavara, hirtelen felszedett közel 10 kilót (1 év alatt).

Ilyen kis korban még nem tud mit kezdeni a csúfolódásal a gyerek, azzal tudod vigasztalni, ha elmondod neki, hogy ti így szeretitek, így fogadjátok el, a barátai is így szeretik, mondd meg neki, hogy akik csúfolják, lehet ugyanilyenek voltak, majd ő is nyúlik.

A 2. válaszolótól megkérdezném, hogy olyankor mennyire a szülő hibája, ha van 4 gyerek, akik ugyanúgy táplálkoznak, ugyanaz a szülő eteti őket, mégis abból 3 vékony testalkatú, egy pedig kövér. Ez nem saját példa, mielőtt félreértenél.

2013. szept. 17. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
csak úgy általánosságban: A múltkor beszélgettem egy gyerekorvossal, mert az én fiam meg még csak 15 kg, és majdnem 4 éves. Kérdeztem, h mit adjak neki, hogy hízzon egy kicsit. Megnyugtatott, hogy semmit és sokan vannak (mint én is) próbálnák tömni a 3-4 évest, hogy hízzon, csoki-süti-egyebek, de ne, mert utána meg mennek hozzá a 6-8 évesek szülei, hogy kövér a gyerek, fogyasszuk le. De őszintén, fogalmam sincs, mi lenne a jó megoldás.
2013. szept. 18. 08:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a túlsúllyal, ha jelentős, minden életkorban foglalkozni kell. Nem akkor, ha van rajta 1-2kg plusz, hanem ha meredeken túllépi a korosztályában normális értékeket. Nem a szépségideál miatt, hanem az egészség miatt, amit egy életre meg lehet alapozni és el is lehet szúrni (ebben nőttem fel, 30 éves koromra szedtem össze magam, ezért mondom). Én a gyerekemnél biztosan nagyon oda fogok figyelni.

Egy-két pozitív példa és útmutatás:

[link]

[link]

2013. szept. 18. 10:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Járatod sportolni a fiadat valahova? ha nem, akkor irány úszni, mindenének jót tesz. és ne hagyd, hogy zabáljon. Igenis csúfolni fogják, ilyen világot élünk.

még mentheted a menthetőd. sok sikert és sokat sportoljon!

3 gyerekem van, ha kérdeznéd

2013. szept. 18. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:

A gyerekek közt mindig is voltak és lesznek is, akik csúfolják a többit. Ha nem azért, mert húsosabb, akkor azért mert vékonyabb, mert szemüveges, mert szeplős, mert…

Azt gondolom, hogy ebben nagy szerepe van a szülőknek is, akik nem foglalkoznak ezzel, ne adj' isten, még ők maguk is gúnyolódnak másokon.

Szerintem annyit tudsz tenni, hogy a gyerekedet próbálod megerősíteni, önbizalmat adni neki, hogy jobban viselje az ilyet. Igazuk van azoknak, akik a sportot ajánlják, nem csak azért, mert így fogyna is a gyerkőc, de azáltal, hogy találna egy olyan elfoglaltságot, amit szeret, sikerélménye is lenne, és erőt kapna lelkileg is. No meg levezetné a feszültséget, amit az iskolai konfliktusok keltenek benne.

2013. szept. 18. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!