Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek, ha a gyereketek...

Mit tennétek, ha a gyereketek nem szeretné a nevét? 6 éves kislányom egyre többször mondja, hogy nem szereti a nevét (Liza) :- (

Figyelt kérdés
nem egy múló szeszélynek tűnik, mert hosszú hónapok óta kéri, hogy legyen más neve, mert ő nem akar Liza lenni és nem szereti.Jár valaki hasonló cipőben, hogy a gyereke nem szereti a nevét?
2013. szept. 13. 21:38
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogy csodaszép neve van! Remélem később megszereti, de addig becézzétek máshogy! Hívjátok Elizabeth-nek, hátha bejön...olyan hercegnős!:-)
2013. szept. 14. 11:35
 22/33 A kérdező kommentje:

ez aranyos :-)

mondjuk ma már kicsit elveszítettem a türelmem és kislányomnak szólítottam,mert annyira rosszul esett,hogy ő mindig más akar lenni,már én sem tudom követni,most éppen ott tartunk,hogy a szőke haja sem szép és mást akar helyette. Önértékelési problémák...máris elkezdődött???

2013. szept. 14. 14:29
 23/33 anonim ***** válasza:
65%

nem, dehogy önértékelési probléma - látja, hogy milyen jó kis gondot okoz neked - és örül neki:) cirkuszhercegnő:)

A név az nagyon fontos - erről viszont már homályosan tud..

Egy megrendítő könyv (ajánlom): Helen Keller: Csöndes, sötét világom- leírja 7 évesen megvilágosodott egy pillanat alatt: Mindennek neve van! (A süket és vak gyerek ezzel elindult a megismerés útján - és írónő lett)

És majd - örök emberi feladatunk- élete során meg kell találnia a saját igazi nevét.. Szerzetesek - avatáskor- egy új nevet kapnak. Azután az indián név: beavatáskor kapta. Válasszatok indián nevet! Te is - játék közben!

Sebes Őz sámán indián könyvében leírja, a neve úgy lett, hogy hivatásának érezte az állatok gyógyítását.

üdv: Hosszú Gondolat indiántestvértől

(anonimanna)

2013. szept. 14. 14:51
 24/33 anonim ***** válasza:
Én is Anna vagyok :D
2013. szept. 14. 17:51
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 évesen sem szeretem a nevem (Irén), de még kiskoromban találtunk egy becenevet, ami pont rám illik, azóta is azt használom. :) Ki is keressetek valamit, mert nem biztos, hogy elmúlik nála.
2013. szept. 14. 17:51
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én régebben mindig Lilla akartam lenni. Ez elmúlt. :)) Kinövi szerintem..
2013. szept. 14. 17:53
 27/33 anonim ***** válasza:
85%

Sziasztok!

Na a kutyás hozzászóló kicsit durva, de az tényleg igaz, hogy vannak állatok, akiket erről a névről neveztek el. Speciel nálunk pont a szomszéd kutyáját hívják Lizának. :/

Egyébként szép név a Liza, de felnőtt korában érhetik kellemetlen helyzetek a neve miatt. Mint sokan írták, hogy majd kinövi a "nemtetszik a nevem" "durcát", később meg biztosan újra tetszik majd neki. Itt van pl. a Luca név is. Először nekem nem tetszett, de eltelt egy kis idő, mire megszoktam, és tetszik. Baráti körben van két hölgy, aki Luca. :) Na de ott van a Csenge. Na ezt a nevet sajnos nem tudnám elképzelni a Gyermekemnek. :/ Én úgy vagyok a nevek válogatásában, hogy ha lehet ne lehessen csúfolni, felnőtt korban tudják becézni, magyarán ne legyen "ciki" a név, amit hord egy életen át.

2013. szept. 14. 20:44
 28/33 anonim ***** válasza:

6 évesen én is utáltam a nevem és a szőke hajam :D

Bár a nevemmel még mindig nem barátkoztam meg (egyébként benne van az Anna, csak kicsit összetettebb, Annamária vagyok), de teljesen más nevek tetszenek mostanában, mint amik 6 évesen tetszettek.

A szőke hajam pedig sajnos bebarnult.:( Nem teljesen azért, de sokkal sötétebb, mint volt. Anno mindig barna hajat akartam, mert ugye az ovistársaim többsége barna hajú volt. Most meg inkább örülnék, ha természetes világosszőke lehetnék. :)

Szóval nagyon valószínű, hogy ki fogja nőni.

2013. szept. 15. 10:32
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

21-es vagyok

Férjem is azt üzeni, hogy gyönyörű a neve!:-)

2013. szept. 15. 15:36
 30/33 anonim ***** válasza:
25%
Sürgősen elvinném pszichológushoz, mert a háttérben komoly problémái vannak, ahogy írtad nem csak a neve nem tetszik neki...
2013. szept. 15. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!