Mit tennétek, ha a gyereketek nem szeretné a nevét? 6 éves kislányom egyre többször mondja, hogy nem szereti a nevét (Liza) :- (
ez aranyos :-)
mondjuk ma már kicsit elveszítettem a türelmem és kislányomnak szólítottam,mert annyira rosszul esett,hogy ő mindig más akar lenni,már én sem tudom követni,most éppen ott tartunk,hogy a szőke haja sem szép és mást akar helyette. Önértékelési problémák...máris elkezdődött???
nem, dehogy önértékelési probléma - látja, hogy milyen jó kis gondot okoz neked - és örül neki:) cirkuszhercegnő:)
A név az nagyon fontos - erről viszont már homályosan tud..
Egy megrendítő könyv (ajánlom): Helen Keller: Csöndes, sötét világom- leírja 7 évesen megvilágosodott egy pillanat alatt: Mindennek neve van! (A süket és vak gyerek ezzel elindult a megismerés útján - és írónő lett)
És majd - örök emberi feladatunk- élete során meg kell találnia a saját igazi nevét.. Szerzetesek - avatáskor- egy új nevet kapnak. Azután az indián név: beavatáskor kapta. Válasszatok indián nevet! Te is - játék közben!
Sebes Őz sámán indián könyvében leírja, a neve úgy lett, hogy hivatásának érezte az állatok gyógyítását.
üdv: Hosszú Gondolat indiántestvértől
(anonimanna)
Sziasztok!
Na a kutyás hozzászóló kicsit durva, de az tényleg igaz, hogy vannak állatok, akiket erről a névről neveztek el. Speciel nálunk pont a szomszéd kutyáját hívják Lizának. :/
Egyébként szép név a Liza, de felnőtt korában érhetik kellemetlen helyzetek a neve miatt. Mint sokan írták, hogy majd kinövi a "nemtetszik a nevem" "durcát", később meg biztosan újra tetszik majd neki. Itt van pl. a Luca név is. Először nekem nem tetszett, de eltelt egy kis idő, mire megszoktam, és tetszik. Baráti körben van két hölgy, aki Luca. :) Na de ott van a Csenge. Na ezt a nevet sajnos nem tudnám elképzelni a Gyermekemnek. :/ Én úgy vagyok a nevek válogatásában, hogy ha lehet ne lehessen csúfolni, felnőtt korban tudják becézni, magyarán ne legyen "ciki" a név, amit hord egy életen át.
6 évesen én is utáltam a nevem és a szőke hajam :D
Bár a nevemmel még mindig nem barátkoztam meg (egyébként benne van az Anna, csak kicsit összetettebb, Annamária vagyok), de teljesen más nevek tetszenek mostanában, mint amik 6 évesen tetszettek.
A szőke hajam pedig sajnos bebarnult.:( Nem teljesen azért, de sokkal sötétebb, mint volt. Anno mindig barna hajat akartam, mert ugye az ovistársaim többsége barna hajú volt. Most meg inkább örülnék, ha természetes világosszőke lehetnék. :)
Szóval nagyon valószínű, hogy ki fogja nőni.
21-es vagyok
Férjem is azt üzeni, hogy gyönyörű a neve!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!