Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tart ez a mindent...

Meddig tart ez a mindent ledobok-időszak?

Figyelt kérdés
13 hónapos a kisfiam és most rájött,hogy mindent ledobál az etetőszékéből,ha etetem. Lerakom neki a falatokat, kiskanalát vagy akármi ennivalót és alig eszik,de a földön több van,mint a pocakban... Lehajolok és felveszem,de újra ledobálja... Szünet nélkül.. Most mindig vegyem föl neki és ezzel szórakozzunk evés helyett??? Ti ezt hogy oldjátok meg?? Köszönöm.

2013. szept. 5. 09:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Én kb. 3x felvettem neki, aztán nem vettem fel...

Mikor kivettük az etetőszékből, mert ő is ott akart velünk ülni a nagyszéken, olyan másfél éves lehetett, és akkor abbahagyta...onnantól nem is sírt soha, evett szépen, egyedül..jó persze a jövőhét is kajás volt, de evett és nyugton volt. 10-15 perc, és ment tovább.

Addig meg vért izzadtam vele én is...

2013. szept. 5. 10:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk kb. másfél éves korában vagy picivel előtte szűnt meg. Mindig rászóltunk, el is magyaráztuk neki, hogy nem szabad. Néha elég nagy hiszti volt, amikor nem kapta vissza, amit sokadszorra ledobott, de végül megtanulta, már nem dobál le semmit.

Ez egy játék nekik egyébként, nem szabad megbüntetni érte. El kell magyarázni, hogy most nem játszunk, most evés van, hogy megértse, hogy mikor szabad ledobálni a dolgokat és mikor nem.

2013. szept. 5. 12:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Kb 15 hónapos korától már "csak" azt dobta le amit nem szeretett vagy ha már jól lakott akkor a maradék falatkák hajigálta le...

MOst 19 hónapos és már nem hajigálja le (ritkán véletlen leejti), ha nem kér többet egyszerűen félretolja a tányért és ennyi.

Szerintem érdemes lenne úgy próbálkozni esetleg hogy akkor rakni elé a falatkákat amikor nagyon éhes és akkor talán nem dobálja le hanem a szájába teszi, bár nekik ez még játék. Néhány hónap és kinövi.

2013. szept. 5. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!