Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kislányom dadog. Mitől?

2,5 éves kislányom dadog. Mitől?

Figyelt kérdés

Eddig annyira szépen beszélt egyre tisztábban ejtette ki a szavakat,kb 1.5 hete elkezdett dadogni pl. m betűt erősen nyomja egy pár másodpercig, de kötőszót többször ismétli vagy az e betűvel kezdődő szavakat nehezebben ejti ki(látom hogy e betűt akar ejteni,de hang nehezebben jön ki a torkán9

Mi okozhatja?Utána olvastam egy kicsit nem gondolom hogy bármilyen negatív hatás érte volna...

2013. szept. 1. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
élettani. ezt nem olvastad? majd minden gyerek átesik ezen, írd be úgy a keresőbe, hogy "élettani dadogás" :)
2013. szept. 1. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Bölcsi, tesó, bármi más stresszforrás nem volt?
2013. szept. 1. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:
egyszer olyasmit olvastam, hogy a jobb és balkezesség kialakulása is bezavarhat a beszédbe... ha pl a kicsi balkezes, de mindig úgy tartják, úgy "erőltetik" akaratlanul is, hogy jobb kézzel kelljen dolgokat csinálnia, akkor kialakulhat dadogás
2013. szept. 1. 21:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Én meg azt olvastam, hogy sok gyerek azért dadog, mert több a mondanivalója, mint amilyen gyorsan el tudja mondani. Szerintem ez kézenfekvő magyarázat.
2013. szept. 2. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Minket is azzal nyugtattak, hogy élettani, aztán egy jó gyerekpszichológus pár alkalom alatt "eltüntette" ezt az állítólagos éllettani dolgot. Sokáig én is azzal áltattam magam, hogy esetleg csak gyorsan akarja mondani, tolonganak a gondoloatok a fejében és biztos sokszor van ez is, de nem ez a fő ok. A gyerek szorongott, mióta meg nem szorong azóta nem dadog.
2013. szept. 2. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!