Más 2 évese is csinálja ezt? Már az őrületbe kerget komolya!
Mindig ellenkezik..jó ezzel még nem is lenne baj.
Általában mindig az ételekkel van probléma.
Pl.: Ma!! Van egy 8 hónapos öccse, reggel kapott egy fél banánt őszibarackkal.Na mondom a maradék fél banánt oda adom a lányomnak.Megkérdeztem kéri-e?Azt mondta nem..na de lééécii, edd meg, válasz: nem.Mondom akkor oda adom öcsinek, meg anya eszi meg..jó.Elvittem, fele öcsinek fele nekem..erre égbekiáltó hisztit csapott, hogy neki kell banán.Természetesen nem adtam..velem nem szórakozik.
De pl ebédnél is..eszik-eszik aztán közli hogy elég volt.Jó oké, elviszem a tányérját, és jön a hiszti, hogy ő eszik.Már volt olyan hogy visszahoztam, és közöltem hogy addig nem áll fel amíg nem eszi meg.40 percet bőgött megállás nélkül a tányér felett..és persze egy falatot sem evett.
Miért van ez?hogy kezeljem?Ez most új mutatvány viszonylag nála.Pár hete tart.
31 hónapos egyébként.
Köszönöm
Igen, másé is csinálja. Legalábbis az enyém :-)
Én nem engedek neki. Párszor megtettem, de nem evett, csak játszott vele vagy rosszabb esetben szétszórta. Ha elég volt, akkor elviszem. Ha hisztizik, hát egészségére.
A másik ami bevált, a fix napirend. Mindig ugyanakkor van evés. Tudja, hogy ha nem eszik, akkor mikor lesz legközelebb étkezés.
Van még most is hiszti, de lényegesen kevesebb.
Olyat ne csionálj, hogy addig nem áll fel, amíg tele van a tányér, ez hülyeség, ne haragudj. Ha nem kéri, akkor mehet, esetleg egyszer még visszajöhet, többször nem.
Az én fiam is olyan 2,5 éves lehetett, amikor egyetlen alkalommal eljátszotta ezt. A sokadik olyan körnél, hogy odajött, evett egy falatot, aztán elrohant, megelégeltem, és az egész kajáját elveimmel ellentétben szépen kidobtam a kukába. Volt belőle nagy hiszti, de SOHA TÖBBÉ nem fordult elő ilyen eset. Pedig én nem vagyok az a típus, aki a szigorával kérkedik, a gyerek sem egyszerű eset, de van egy pont, aminél tovább már én sem tolerálom a hisztit.
Én mondjuk a helyedben azt a banánt odaadtam volna neki, de nem vagyunk egyformák. A 2,5 évesek meg mind ilyenek, kinövik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!