Kisfiam 22 hónapos. Őrületbe kerget. Hogy kezeljem?
Minden amit nem szabad,azt csinálnia kell.Mondom Neki ne nyomd be,de ő benyomja.
Ne dobd le,csak azért is.
Az ablakot tükröt ütné,a tévéket ki be kapcsolja,az ajtót csapkodja.
Este a helyzet katasztrófa,mert nem lehet bírni vele.
Próbálom a dolgokat kezelni szép szóval,hangosan,nem figyelek,odacsapok a kezére ha olyat csinál de semmi.Mintha a falnak beszélnék.
De ha az udvaron vagyunk,igazából semmi gond nincs vele.
A másik a hiszti.
Valamit akar egyből kiabál,és hisztizik,pedig sose kapta meg amit hisztivel akart,de mégis.
Mos meg muszáj vagyok odaadni,mert sikítozik verekszik stb és addig nem nyugszik.
Próbáltam már nem észre venni a hisztit vagy elterelni a figyelmét,de egyszerűen nem tudom mindig túlkiabálni mert akkora a hangja.
Közben meg egy nagyon okos,segítőkész,jószívű kisgyerekről van szó,aki még értelmes is.(szelektíven úgy tűnik)
Ti hogy kezelitek?
Hogy kezeljem hogy ne pattanjon el a cérna nálam?
Tv dugóját kihúzni a falból, így nem lesz érdekes a kapcsolgatás, mert nem történik semmi, 2-3 nap alatt leszokik róla. Hisztit semmilyen körülmények között nem engedni, menj ki a konyhába ilyenkor, fordíts hátat neki, menj ki a szobából, ülj a wc-re, bármit csinálhatsz, amivel azt érzékelteted, hogy nem foglalkozol a hisztijével, ha hisztizik, nem foglalkozol vele. Ilyenkor nem kell elkezdeni neki magyarázni, felesleges, tehát túlkiabálnod sem kell. Ütni meg végképp ne. Állítsd a sarokba, kobozd el a kedvenc játékát másnapig, bármit, de ne csapja a kezére, mert akkor azt hiszi, hogy ez egy megengedett dolog, ő is ezért csinálja.
Türelem, ez egy ilyen korszak. Gondolj bele, amikor a lányunk 22 hónapos volt, akkor a kicsi már 5 hónapos, azért Te könnyebb helyzetben vagy, a hisztire nincs aki felébredjen, miután elaltattad...
Kitartás!
Azt azért leszögezem,hogy SOHA nem ütném a gyerekeim.A kezére meg akkor csapok rá,amikor sokadjára sem érti hogy nem nyúlunk ahhoz.
Van egy lányom is,9 hónapos.
Így még nehezebb.Mert akkor a kislány is kezelhetetlenebb ha a bátyja épp cirkuszol.
De köszi a tippeket
Én igyekszem tényleg.
Reggel mindig mosogat velem,segít adogatni a tányérokat,porszívózunk ketten,kiteregetünk ő adhatja a csipeszeket stb de főképp estére úgy viselkedik,mint akinek elgurult a gyógyszere.
Napközbe könnyebb.De ha van nálunk valaki akkor már megy a cirkusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!