Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ő is másfél évig "elviselhetet...

Ő is másfél évig "elviselhetetlen" lesz?

Figyelt kérdés
Kisfiam a második gyerek, másfél éves a napokban. A nővére most lesz 3. Szinte napra pontosan elkezdte ugyanazokat a műsorokat, mint a lányom annak idején... Nagyjából mostanában kezd értelmesen reagálni, és kinőni az őrjöngő hisztiből, ha vmi nem úgy van vagy nem sikerül. Megijedtem, hogy még egy ilyen másfél évet nem bírok ki ép idegekkel. Tudnátok vmivel biztatni?
2013. aug. 23. 09:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt vállaltad értük.

A saját véred, és melletted lesznek amikor más nem, ők lesznek azok, akik ha bármi is történik szívből fognak szeretni, nem csak érdekből !

Ők fognak segíteni idősebb korodban minden téren.

Tudom, hogy hajlamosak az emberek összeroppani az éjszakázásokban, a sok hisztiben és rengeteg időt elvesznek, de valamit valamiért !

Ezt írom tudatlan 17 éves fiúként, vessetek meg a szavaimért :)

Nem tudod elképzelni hogy mennyire tisztelem Édesanyámat, mert felnevelt kitartott mellettem bármi bajban, sosem haragudott rám szívéből.

Ő is 2 gyereket nevelt fel (apám 4 éves koromban kidobott minket), egy nővérem van 6 év korkülönbséggel, szóval talán könyebb helyzetben volt, állítólag nyugodt voltam kicsinek.

Kitartás !

2013. aug. 23. 09:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nem biztos, hogy a két gyermek ugyan olyan személyiség lesz. Mostmár tapasztaltabb vagy te is és lehet, hogy könnyebben tudod kezelni ezeket a hisztiket. Első válaszoló, hihetetlen, hogy 17 évesen ennyire éretten gondolkodsz... :)
2013. aug. 23. 10:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a másodiknál hamarabb lecseng ez a dackorszak. Nem egyformák :)

31 hkm és 2,5 éves lány anyukája

2013. aug. 23. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Még ha olyen is lesz, másfél év nagyon gyorsan elröpül és mellette biztos lesz olyan dolog is, ami boldoggá tesz.

Kitartás!

2013. aug. 23. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is azzal tudlak biztatni, hogy más személyiség a két gyerek, ráadásul általában a 2. gyerekek lazábbak, mint az elsők, no meg ott van előtte jó példának a „nagy” nővére, akitől ellesheti, hogyan lehet/kell viselkedni. :)

Az 1. (17 éves fiú) hozzászólónak:

De jó neked, hogy ilyen türelmes anyukád van, akiről tudod, hogy sosem volt rád igazán mérges!

Sajnos nálam az a helyzet, hogy soha senki sem bírt annyira kihozni a sodromból, mint a gyerekem. Amíg nem volt gyerekem, kiegyensúlyozottnak éreztem magam, azóta a hangulatom a végletek közt vergődik, és előtte nem látott mérgességi fokozatokba jutok el.

2013. aug. 23. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, nincsen séma! Nekem a lányom volt a nyugis, a fiam pedig a hisztigép. :) A fiú a második gyerek, most 2,5 éves, én azt várom, hogy lassan véget érjen a dackorszak. :)
2013. aug. 24. 17:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok! Talán tényleg nem lesz annyira borzasztó, mert egyrészt már tudom, mire számítsak... :) A kisembert tulajdonképpen könnyebben le lehet szerelni, hiába hogy hevesebben kezdi az üvöltést, de nem annyira kitartó, mint a leányka volt azelőtt. Egyébként nekem is mostanában derült ki, hogy az óriásinak gondolt türelmem bizony véges, és ezek a kis cukorborsók képesek a legutolsót is kihozni belőlem. Dolgozom rajta, hogy ne így legyen, de ezek még számomra is új dolgok...
2013. aug. 25. 10:22
 8/9 anonim ***** válasza:
magne b6 csodákra képes....
2013. aug. 25. 14:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó. Meg az is, ha leragasztom a száját, vagy bezárom a szobájába, igaz? :)
2013. aug. 25. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!