Másfél éves kislányom miért locsolja ki a vizet a poharából, és hogyan tudnám leszoktatni róla?
Le fog róla szokni, de addig kihullik a hajad...ez olyan mint az ágyból annó a játék kidobálás...
nem akar idegesíteni, csak tanul, tapasztalatot gyűjt..:-))
Én azt csinálnám, hogy evésnél csak akkor adnám nki oda, mikor iszik, utána egyből elvenném..amúgy meg engedném neki, hogy pl. egy lavórban öntögessen, hátha így lenyugodna a tanulási vágya...:-))
Szerintem biztos, hogy csak játszik, neki ez érdekes. Életkori sajátosság.
Kisfiam 21 hónapos, és ő is sokszor kilocsolja.
Például ebédnél iszik, utána ha nem vagyok résen, beleönti a tálcájába (néha az ebédjébe).
Ha a konyhában iszik (és nem az etetőszékbe), akkor mindig ott állok mellette, és mikor látom, hogy már billenti, gyorsan elveszem tőle.
De néha csak azért önti ki, mert elmélázik miközben fogja a poharat, és egyszerűen megdönti úgy, hogy észre sem veszi.
Ez nálunk is szokás volt. Ráadásul a kaját is kiönti néha a földre. Ez jellemzően akkor fordul elő, amikor már nem éhes-szomjas, csak játszik. Megelőzésképpen próbálom időben elvenni előle az enni-innivalót, de van, hogy ő a gyorsabb.
2 éves amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!