Hogyan beszéljem le a 3,5 éves fiamat arról, hogy állandóan a fütyijét fogdossa?
Frissen végzett óvónőként sokat beszéltünk erről a fősulin tapasztaltabb óvónőkkel, tanárokkal, mivel elég gyakori ez a probléma. igaza van az első hozzászólónak, tiltani semmiképpen nem szabad, mert akkor úgy érzi valami rossz dolgot tesz és ez a későbbi személyiségfejlődésében is törést okoz, valamint a majdani szexuális életére is kihathat.
El kell terelni a figyelmét játékkal, vagy bármi mással. meg kell neki magyarázni, hogy ezt társaságban nem illik csinálni.
Az óvodáskorra sajnos ez jellemző, valakinél jobban előjön a probléma, valakinél kevésbé. iskoláskorra csillapodik le teljesen. remélem tudtam segíteni! kitartást! :)
Tiltani én sem tiltom, csak mondogatom neki, hogy ezt a szobájában csinálja, mikor egyedül van, de eddig semmi hatása. Tegnap és ma is voltunk az oviban délelőtt (nálunk ez a beszoktatás) és ott is folyamatosan fogdosta játék, beszélgetés és evés közben is és mutogatta mindenkinek, az óvónők meg persze rászóltak, hogy hagyja abba. Nem hiszem, hogy akkor türelmesebbek lesznek, ha én nem leszek ott.
A fiam akkor is csinálja, ha nadrág van rajta.
foglalkozz vele többet, tereld el a figyelmét (nem TV meg Telefon...),
csak megszokás, mint egyeseknél a körömrágás vagy bármi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!