Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket meséltek 2,5 éves...

Miket meséltek 2,5 éves gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Kisfiam minden este kéri hogy meséljek neki. A klasszikus gyerekmesék nem érdeklik, azt szereti ha arról mesélek neki, mi történt vele aznap vagy mostanában.

De én ezt olyan unalmasan tudom előadni, olyan jó lenne valami poént vinni bele. Meg sokszor már a második mondatnál én is majdnem elalszok.

Hogyan tudnám színesíteni ezeket a meséket? Ti miket meséltek?

2013. aug. 18. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez a fő mesetéma. Én ezt azért szeretem, mert beleszövöm mindig, hogyha valahol nagyon jól viselkedett (megfogta a kezem, szépen köszönt, válaszolt, stb.), vagy azt ha éppen nem volt mintagyerek mondjuk a játszótéren. Ezeket imádja hallgatni, újra és újra átéli, utána mindig mondogatja, mi hogyan helyes. (elméletben már megy) Nekem ezek a mesék könnyebben mennek, mintha ki kellene találnom valami történetet, és örülök is, hogy ezt mesélhetem, mert így is sokat tanul belőle, nem csak az adott helyzetben hallja, hogy el kell kérni a játékot, nem elvenni például. Van, hogy kicsit felturbózom, és találkozunk hazafelé a kisbáránnyal (most báránymánia van), akinek ő is elmeséli a tanulságot. Meseszerűen kezdem (hol volt, hol nem volt, az óperenciás tengeren is túl...).

Vagy olyat csinálok, hogy egy mesealakunk, Daninak hívják, vele és mackóbarátaival történnek mindig egyszerű de aranyos dolgok. Sokszor már eleve úgy készülünk az alváshoz, hogy tudod, mit csinált ma Dani? Képzeld el, hogy amikor az erdőben sétált maci barátjával, .... Ez felcsigázza, és mesélem ezt. De van, hogy totál ráhangolódott a saját napjára, akkor nem lehet eltántorítani.

Szerintem inkább az előadás a lényeg, bár volt, hogy a fáradtságtól én is csak pár mondatig jutottam.

2013. aug. 18. 23:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez aranyos volt, köszi!:)
2013. aug. 19. 07:03
 3/3 anonim válasza:
velem apukám elalvás előtt 2-3 éves koromban bábozott :D .Később pedig mindenféle vicces történeteket meséltek,amik velük estek meg óvodás,iskolás korukban .
2013. aug. 27. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!