Ti is úgy érzitek, hogy nem tudtok mindent megadni a gyereketeknek?
Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-)
Miért nem mentek?
Nálunk is anyagi okok vannak.
A nagyobb gyerek (9 éves) már mondogatja, hogy milyen jó lenne, ha ő is fürödhetne egyszer a Balatonban. Ilyenkor sírni tudnék, annyira fáj, hogy nem tudom őket elvinni nyaralni, de ez van.
Viszont...
Ma egy óvónő panaszkodott, hogy hétfőn mindig nehéz napjuk van, túlpörögnek a gyerekek.
A csoport egyik fele ugye azért, mert egész nap a tévé előtt vannak szombat-vasárnap, hétfőn meg kimozogják magukat, és levezetik a feszültséget, amit a műsorok okoztak.
A másik fele viszont azért, mert cimbálják egész hétvégén mindenhova, és egyszer nem kérdezik meg, hogy jó-e neki, akarja-e és élvezi-e.
Reggeltől estik fárad a gyerek, nincs pihenés, vagy egy csendesebb nap, ezért túlfárad hétfőre. Hisztis, nyűgös.
Az arany középutat kell megtalálni.
Ingergazdag környezet kell a gyerekeknek, nem az, hogy költsenek rájuk.
Néha érzem úgy igen, de legtöbbször nincsenek etéren gondjaim, mert nem vagyunk milliomosok, nem járnak lovagolni, teniszezni sqasholni, meg óvodától kezdve angolra balettra táncra, mindezek ellenére igazán ügyesek sok mindenben és nagyon nyitottak lelkesek szóval azt látom hogy JÓ AZ életük és jól érzik magukat!
Barátnőm ilyen teljesítménykényszeres hogy mindhárom gyerekének folyamatosan programot csinál, állandóan hozza viszi őket mindenfelé csecsemőkoruk óta és olyan kis szorongó gyerekek sokszor sírva mennek vhova na ez nekem nem kellene..Látszik rajtuk sokszor hogy már bőven elég volt számukra hogy állandóan vmi extraság van nekik kitalálva.
Így túlzásba is lehet ezt vinni erősen...
Én úgy vagyok ezzel is hogy a kevesebb több. Bár nekem még csak ovisak 5.5 és 3.5 évesek de állatkert, játszótér (körforgásban fedezünk fel újabb helyeket hogy ne ugyanoda menjünk mindig) állatsimogató, évente 1-2 szer vmi kézműves program (húsvétkor a skanzenben voltunk) évi 1-2 szer játszóház , járunk biciklizni együtt , ennyi.
Arcfestésük az oviban volt (gyereknapra kijött egy hölgy) bábszínházba szintén az ovival mennek évi 2szer.
Nem érzem hogy "alul lennének foglalkoztatva" :))
Nem. Nem vagyunk már 20 évesek, van elég pénzünk, hogy amit kigondolunk, megvalósítsuk.
A rengeteg gyerekprogram azért van, hogy válogatni tudjunk belőle, nem azért, hogy mindent kipróbáljon a gyerek. Próbálja ki azt, amihez kedve van, ebben pedig mi teljesen partnerek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!