Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is úgy érzitek, hogy nem...

Ti is úgy érzitek, hogy nem tudtok mindent megadni a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Annyi program van manapság a gyerekeknek, hogy beleszédülök, de 4,5 évesemmel csak egyszer voltunk bábszínházban, arcfestése sem volt még. Nem az anyagiak miatt, csak még nem került rá sor.Folyton azt érzem hogy rengeteg mindenről lemaradunk.
2013. jún. 11. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Én nem érzem így. Járunk sokfelé, kipróbáljuk amit lehet. Mindhová meg úgysem tudjuk elvinni :-)

Miért nem mentek?

2013. jún. 11. 21:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Megyünk mi, de úgy érzem nem eleget.
2013. jún. 11. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igen,de nálunk inkább anyagi okok vannak!:(((
2013. jún. 11. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is anyagi okok vannak.

A nagyobb gyerek (9 éves) már mondogatja, hogy milyen jó lenne, ha ő is fürödhetne egyszer a Balatonban. Ilyenkor sírni tudnék, annyira fáj, hogy nem tudom őket elvinni nyaralni, de ez van.

Viszont...

Ma egy óvónő panaszkodott, hogy hétfőn mindig nehéz napjuk van, túlpörögnek a gyerekek.

A csoport egyik fele ugye azért, mert egész nap a tévé előtt vannak szombat-vasárnap, hétfőn meg kimozogják magukat, és levezetik a feszültséget, amit a műsorok okoztak.

A másik fele viszont azért, mert cimbálják egész hétvégén mindenhova, és egyszer nem kérdezik meg, hogy jó-e neki, akarja-e és élvezi-e.

Reggeltől estik fárad a gyerek, nincs pihenés, vagy egy csendesebb nap, ezért túlfárad hétfőre. Hisztis, nyűgös.

Az arany középutat kell megtalálni.

Ingergazdag környezet kell a gyerekeknek, nem az, hogy költsenek rájuk.

2013. jún. 11. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Hidd el,hogy nem ez a lényeg...annyi olyan programot lehet szervezni,amit élvez a gyerek is és összehozza a családot.
2013. jún. 11. 22:25
 6/8 anonim ***** válasza:
az én 4,5 éves fiamnak se volt még arcfestése és nem járunk minden hónapban játszóházba állatkertbe,körhintázni sem.És mégis azt látom rajta hogy boldog kiegyensúlyozott gyerek.most nyáron amikor zárva lesz az ovi több helyre elfogunk menni,nyaralás ugy sem lesz csak ilyen napi programok ide oda.de ha épp itthon leszünk és játszunk vagy vele vagyunk neki ez is nagyon agy öröm.nem érzek hiányt,ezért ő sem érzi hogy bármiről lemaradna,vagy bármiben hiányt szenvedne.
2013. jún. 12. 07:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Néha érzem úgy igen, de legtöbbször nincsenek etéren gondjaim, mert nem vagyunk milliomosok, nem járnak lovagolni, teniszezni sqasholni, meg óvodától kezdve angolra balettra táncra, mindezek ellenére igazán ügyesek sok mindenben és nagyon nyitottak lelkesek szóval azt látom hogy JÓ AZ életük és jól érzik magukat!

Barátnőm ilyen teljesítménykényszeres hogy mindhárom gyerekének folyamatosan programot csinál, állandóan hozza viszi őket mindenfelé csecsemőkoruk óta és olyan kis szorongó gyerekek sokszor sírva mennek vhova na ez nekem nem kellene..Látszik rajtuk sokszor hogy már bőven elég volt számukra hogy állandóan vmi extraság van nekik kitalálva.

Így túlzásba is lehet ezt vinni erősen...

Én úgy vagyok ezzel is hogy a kevesebb több. Bár nekem még csak ovisak 5.5 és 3.5 évesek de állatkert, játszótér (körforgásban fedezünk fel újabb helyeket hogy ne ugyanoda menjünk mindig) állatsimogató, évente 1-2 szer vmi kézműves program (húsvétkor a skanzenben voltunk) évi 1-2 szer játszóház , járunk biciklizni együtt , ennyi.

Arcfestésük az oviban volt (gyereknapra kijött egy hölgy) bábszínházba szintén az ovival mennek évi 2szer.

Nem érzem hogy "alul lennének foglalkoztatva" :))

2013. jún. 12. 08:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem. Nem vagyunk már 20 évesek, van elég pénzünk, hogy amit kigondolunk, megvalósítsuk.

A rengeteg gyerekprogram azért van, hogy válogatni tudjunk belőle, nem azért, hogy mindent kipróbáljon a gyerek. Próbálja ki azt, amihez kedve van, ebben pedig mi teljesen partnerek vagyunk.

2013. jún. 12. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!