Kés, villa, olló, kisgyerek kezébe nem való?
Régi mondás, és abban az időben még nem voltak ezekből gyerekbarát verziók. :)
2,5 éves fiam már ügyesen vág neki való, tompa hegyű ollóval, miközben le nem veszem a szemem róla!
Egyedül a kés az aminek a gyerekverzióját is árgus figyelemmel használhatják, nekik elég egy orvosos film, és máris műtenek:).
Az ollót meg messzire száműztem tőlük, majd az oviban használhatják(beadandó dolgozatot vagdostak szét kétszer, beadás előtt 2nappal.... azóta nuku olló), amúgy nagyon ügyesek mindegyik használatát illetően.
A villa azért van közte, mert szúrós. Én kb másfél éves kortól adnék villát a kezébe, de már nem emlékszem, konkrétan mikortól adtam. A villát csak az asztalnál használja, nem játszik vele. Mi baja lehet? Nem fogja evés közben váratlanul szíven szúrni magát. Amúgy vannak tompa babavillák.
Kést a mai napig nem használ, bár van tompa gyerekkésünk, de tök béna vala. Majd kb nagycsoporttól. Éles kést majd 8-10 évesen.
Ollót emberemlékezet óta használ, olyan ügyesen vág, mint egy felnőtt (4 évesen), a legnagyobb kár, amit tett magában ollóval, hogy egyszer levágta a haját (amit én is megtettem annak idején :))
Amikor ez a mondás született, nem volt még se gyerekkés, se gyerekvilla, se biztonsági olló... És valljuk be, még 30 évvel ezelőtt is a szülők közel nem foglalkoztak annyit a gyerekekkel, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!