Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kés, villa, olló, kisgyerek...

Kés, villa, olló, kisgyerek kezébe nem való?

Figyelt kérdés
Mikortól adtátok ezeket gyereketek kezébe? Miért van köztük a villa? Lányom 2 éves és már nagyon szépen használja. Viszont a másik kettőt még nagyon sokáig nem adom a kezébe...
2013. aug. 14. 23:43
 1/8 anonim ***** válasza:
A kisfiam 2 éves kanalat villát is használ villából csak műanyagot. A nagyobbik fiam már 7 éves ő kést és ollót is kap ha valami könnyen vágható dologról van szó, de csak felügyelettel. Amúgy az oviban is használhatják ezeket.
2013. aug. 14. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért nem? Gyerekbarát verziót kell venni é használja, mondjuk egy év múlva oviban úgyis találkozik vele.
2013. aug. 15. 00:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez egy régi mondás és felénk még mindig sokan használják...
2013. aug. 15. 00:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Régi mondás, és abban az időben még nem voltak ezekből gyerekbarát verziók. :)

2,5 éves fiam már ügyesen vág neki való, tompa hegyű ollóval, miközben le nem veszem a szemem róla!

2013. aug. 15. 07:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha mellette vagy akkor tompa végű ollót adhatsz neki,hagy gyakoroljon vágni. Ügyesedik a keze ezáltal, csak egy pillanatra se hagyd magára!! A kés meg még ráér!
2013. aug. 15. 08:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyedül a kés az aminek a gyerekverzióját is árgus figyelemmel használhatják, nekik elég egy orvosos film, és máris műtenek:).

Az ollót meg messzire száműztem tőlük, majd az oviban használhatják(beadandó dolgozatot vagdostak szét kétszer, beadás előtt 2nappal.... azóta nuku olló), amúgy nagyon ügyesek mindegyik használatát illetően.

7/8 anonim ***** válasza:

A villa azért van közte, mert szúrós. Én kb másfél éves kortól adnék villát a kezébe, de már nem emlékszem, konkrétan mikortól adtam. A villát csak az asztalnál használja, nem játszik vele. Mi baja lehet? Nem fogja evés közben váratlanul szíven szúrni magát. Amúgy vannak tompa babavillák.

Kést a mai napig nem használ, bár van tompa gyerekkésünk, de tök béna vala. Majd kb nagycsoporttól. Éles kést majd 8-10 évesen.

Ollót emberemlékezet óta használ, olyan ügyesen vág, mint egy felnőtt (4 évesen), a legnagyobb kár, amit tett magában ollóval, hogy egyszer levágta a haját (amit én is megtettem annak idején :))

Amikor ez a mondás született, nem volt még se gyerekkés, se gyerekvilla, se biztonsági olló... És valljuk be, még 30 évvel ezelőtt is a szülők közel nem foglalkoztak annyit a gyerekekkel, mint ma.

8/8 anonim ***** válasza:
Villát 1 évesen,ollót 1,5 évesen(tompa végűt),kést 2 évesen persze kenőkést,gyerekeknek való kést.
2013. aug. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!