Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti gyereketeket leköti a...

Ti gyereketeket leköti a mese? Vagy enyém ufo?

Figyelt kérdés

egyáltalán nem köti le a mese, egyedül játszani nem hajlandó egy percig se... megőrülök komolyan :)

nincs ügyelet, 3 hétig még itthon van, szabi nincs, hazahozhattam a melót. elképzelés jó volt, de így élesben nem működik, se dolgozni nem tudok, sem érdemben a gyerekkel foglalkozni... összesen 2-3 órát kéne ellennie magában, úgy hogy mellette ülök, de nem. csak ráncigál, nyúz, sír. többet meg már nem tudok éjszaka dolgozni, így is nagyon fáradt vagyok, ha még 2 órával kevesebbet alszom akkor zombi leszek.

Ti gyereketeket mi köti le???

4 éves anyukája

2013. aug. 7. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem tudok érdemben válaszolni. Kisfiam elvan magában nagyon jól. Bár ő pici kora óta ilyen. Ahol voltam vittem oda a hordozóba, ott elfoglalta magát, aztán az etetőszékben, míg én főztem.

Szóval kisfiam szereti a meséket, autózik, épít, most éppen repülőkkel játszik, közben nézi a Mickey egér játszótere című mesét.

2013. aug. 7. 11:09
 2/8 anonim ***** válasza:

A fiam is csak egyetlen mesélt hajlandó nézni, semmilyen másikat, viszont azt huzamosabb ideig is akár, ha úgy van.

És ez a mese nálunk a Bajkeverő majom.:)

Viszont ő bármi mással is képes lefoglalni magát. Neki mániája a műszaki dolgok és vannak itthon régi műszaki dolgok, amik már nem jók és azokat nyomkodja, kapcsolgatja. 3 éves kisfiúról van szó egyébként.:)

Amúgy valószínűleg azért nyúz téged állandóan, mert hiányzik neki a veled közösen töltött idő.

Próbálj meg először vele foglalkozni egy kis időt, majd mond el neki, hogy neked most dolgoznod kell kicsit, addig foglalja el magát.

2013. aug. 7. 11:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát az enyém képes lenne egész nap tv-zni ha hagynám(3éves), sztem meg az enyém egy ufó..:-))

Nincs vmi jófej hasonszőrű anyuka, vagY szomszéd, akivel össze tudnál beszélni, és amíg dolgozol, odajönnek, vagy levinné a saját gyerekével a tiédet is?

Mi a bölcsiben összebeszéltünk 1-2 anyukával, és így oldottuk meg...

2013. aug. 7. 13:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Enyémet leköti ez meg az, de nem minden mese. Mikkel próbálkoztál eddig? Lehet, hogy unalmas már.

Nálunk, ami most bejön az a Wall-E (aranyos robotos), a Derült égből fasírt és a Tom és Jerry (ezért nem rajongok, tiszta brutalitás ez a mese komolyan :)

Meg az én fiamnál az szokott előfordulni, hogy elsőre nem érti a mesét, ezért nem köti le, szóval először vele nézem és magyarázom mi miért történik.

Egyedül csak a legoval, építővel, szirénázó őrületekkel, gyurmával, festéssel van el, pár percig. De ha megértetem vele, hogy most dolgom van utána játszunk, akkor kivárja, de akkor be is kell tartanom, amit ígértem (biciklizés, együtt gyurmázás...) Szintén 4 éves

2013. aug. 7. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Tényleg, nincs valaki akikkel lemenne addig a játszóra? Ovis társ, stb. Sok gyerek van akik nem tudnak egyedül lenni.
2013. aug. 7. 14:53
 6/8 A kérdező kommentje:

nincs sajnos senki, nemrég költöztünk, még az ovis társai szüleit se sikerült megismernem :( jövőre már biztos lesz ilyen, de ezt a pár hetet ketten kell kihúznunk.

m2-t kapcsolok neki délelőtt párszor, de mindig kikapcsolja.

neten a kisvakondot, lolka és bolkát, kockás fülű nyulat és hasonlókat kapcsoltam neki, ezek is csak 5 percig kötik le, míg iszik. régebben még a mickey egér tetszett neki, de most az sem jön be.

amúgy régebben el volt egyedül is rövidebb időkre, volt 3 hónap ovi előtt mikor már dolgoztam, akkor nem volt semmi gond.

de mióta oviba jár, borzasztóan kiharcolja, hogy csak vele legyek, csak rá figyeljek, teljesen olyan mint mikor szeparációs szorongása volt :D

megpróbálok nagyobbaknak való meséket kapcsolni, hátha...

2013. aug. 7. 15:58
 7/8 anonim ***** válasza:

nem alszik már délben???

Ha nem akkor én azt csinnálnám,hogy reggel fölkeltek míg nincs nagy meleg elvinném játszóra vagy biciklizni,motorozni,futkosni lényeg hogy az energiája le legyen vezetve majd haza és akkor megkérni hogy most legyél el egy kicsit magadba:adni neki nagyobb feladatot pl építsen építőkockából az autóinak garázst,benzinkutat,autómosót mellé egy farmot és akkor kirakhatja az állatait de azokat meg etesse meg majd legofigurák menjenek el boltba bevásárolni(nekünk vagy egy szatyor üres ketchupos flakon,gyógyszeres-teás üres dobozok és azzal boltosat játszik bevásárol) akár a boltot is megépítheti építőkockából,majd a legofigurák menjenek el az építkezésre,na ekkor előkerülnek a markolók,úthengerek,daru majd utánna jöhet a kukásautó is ami elviszi a szemetet(én konkrétan csinálok neki papírfecniket szemétnek) stb.naszóval egy egész várost építsen fel amivel szerepjátékozzon is és ígérd meg neki ha minden felépül akkor a végén te is beszálsz a játékba ez talán motiváció lehet neki hogy Anya jön majd játszani!

Ja most jut eszembe nem is írtad hogy fiú én meg csak fiús játékokat soroltam,na mindegy lánynál is lehet sokmindent kitalálni!

2013. aug. 7. 20:27
 8/8 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló, igen, fiú :)

köszi a tippet, reggel nekiesünk, hátha...

ma egész jól elvolt, egy órát azzal töltött, hogy "áruszállítás volt a boltba", na utána 2 órát takarítottam mert MINDENT a nappali közepére szórt, de nem szóltam inkább, ennyit még nem volt el az utóbbi 2 hétben :)

2013. aug. 8. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!