Na ezt ti hogy kezelnétek le?
Testvéremék kaptak egy cicát kb 1 hónapja (valaki ajándékba vitte kérdezés nélkül ők meg nem akartak szerintem kellemetlen helyzetet, így elfogadták, gondolván, hogy majd odaadják másnak).Van 2 kisfiuk, 6 éves a nagyobbik.
Megszerették a cicát, de mivel a kicsi (2 éves) még nem tud vele bánni, hiába mondják neki, hogy ne nyúzza, ráadásul napokon belül érkezik egy kisbaba a családba elhatározták, hogy elajándékozzák a cicát.Ezt elmagyarázták a gyerekeknek is, hogy miért nem tarthatják meg, úgy tűnt megérti a nagyobbik gyerek.
Közben a napokban nyitva maradt náluk az ajtó és a cica kiszökött (hogy szándékosan hagyták-e nyitva az ajtót vagy nem, nem tudom, de én úgy tudom már megvolt a gazdája akinek adni akarták).
A földszinten lévő roma házaspár és x gyereke befogadta a cicát, 2-3 napja nem is látták bátyámék.
Ma a nagyobbik fiú észrevette a cicát náluk a nyitott ablakon eresztül és szólt a kislányoknak, hogy az a cica márpedig az övék és kéri vissza (annak ellenére, hogy a tesóm-az apja-elmondta neki, h ne kérje el, haza a cica már úgysem jöhetne, ha befogadták hát befogadták, biztos megszerették már az ottani gyerekek).Ettől függetlenül a kisfiú míg az apja beszélgetett egy szomszéddal odaszaladt és elkérte a cicát, majd felvitte az emeletre mire az apja utolérte volna.(Persze a sógornőm, aki napokon belül szül ki is akadt, hogy már ki tudja hol volt a cica és milyen betegséget szedhetett össze, ő meg amúgy is veszélyeztetett terhes és most mi legyen).Semmiképp nem akarják megtartani a cicát, de nagyon különbözőképp reagáltak a gyerekkel szemben is és a kérdést illetően is a dologra (tesóm hirtelen haragúbb, nagyon csúnyán leteremtette a kisfiút, míg sógornőm próbálta higgadtan kezelni a helyzetet).
Ti hogyan reagálnátok a gyermek irányában illetve a cica-ügyben mit tennétek?Érdekelnek a vélemények.Nekem is megvan a sajátom, de lehet én gondolkozok hülyén, gondoltam kikérem több ember véleményét.Köszi a válaszokat.
Elmagyaráznám megint a kisfiúnak, hogy miért nem lehet ott a cica és vissza vinném a szomszédnak (esetleg meg is koszonném,hogy befogadták)
28 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!