Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Haza hozhatja az anya?

Haza hozhatja az anya?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm kint él Angliában 15 éve (kettős állampolgár)

9 éve van együtt a párjával aki szintén kettős állampolgár (angol-kanadai) még nem házasodtak össze csak leánykérés volt,de most mégis szétmennek. Van 2 közös gyerek akik kint születtek Londonban,velük akar haza jönni a barátnőm de a párja nem engedi a gyerekeket... Ilyenkor mi van?

Én is hallottam valami ilyesmit,hogy a másik fél beleegyezése nélkül nem hozhatja ki az országból a gyerekeket,igaz ez?

Mit tehet?

2013. aug. 13. 17:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Angliából Magyarországra szerintem (hangsúlyozom, magánvélemény és nem értek a témához) mindenféle nehézség nélkül elutazhatnak. Az már más kérdés hogy ez az utazás mennyi időre szól. EU-n belül vagyunk, a kutya meg nem kérdi kik ezek a gyerekek és miért. Én innen utaztam Olaszországba a két pici gyerekemmel. Meg nem kérdezték mit csinálok és az apukájuk tud-e róla. Annó én megkérdeztem az olasz nagykövetségen hogy kell-e bármi az apától: azt mondták, hogy jó ha van, de ennyi.
2013. aug. 13. 23:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha az anya elköltözteti a gyerekeket az apa akarata ellenére, az apa simán tehet feljelentést. Másik országba történő költözéshez is hasonló eljárást kell lefolytatni mint a felügyeleti jogért. Ha jogerősen megítélik hogy költözhet az anya a gyerekekkel, akkor általában az anyának kell állni az apa minden többletköltségét amit a plusz utazás okoz.
2013. aug. 14. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!