Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megtanítsam magyarul a gyerekem?

Megtanítsam magyarul a gyerekem?

Figyelt kérdés
Röviden:kint élek Ausztriában a férjemmel, aki osztrák. Én is nagyon jól tudok németül, de angolul beszélünk egymással, mert amikor megismerkedtünk mindketten az angolt akartuk elsajátítani, és már megmaradt. 2 hónap múlva születik meg a kislányunk, és nem tudjuk, mit tegyünk. Beszéljünk mostantól csak németül, vagy maradjon csak az angol vele szemben is? Esetleg mi beszéljünk egymással angolul, de a férjem beszéljen vele németül én meg esetleg magyarul? Nem tudom, érdemes lenne-e megtanítani egyáltalán magyarra, a helyzetet tekintve nem hinném, hogy valaha is odamenne, max látogatóba, bár az összes rokonom tud németül, mi meg soha se költöznénk magyarországra. Viszont félig mégiscsak magyar, hiába lesz osztrák állampolgár és valószínűleg ízig-vérig osztrák. Nem tudom, mit tegyek. Ti mit tennétek a helyembe? Esetleg, ha valaki, aki külföldön él, tudna adni tippeket? Mennyi haszna van, ha megtanul magyarul? 28N
2013. aug. 11. 20:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sok haszna van, ha megtanul magyarul- hidd el!

MIndhárom nyelvet tanítsátok meg neki.

Ha veled van- csak magyar,

ha apa van vele- német(ez majd úgyis ragad rá a környzetből)

ha két szülővel van- angol.

A gyerekek bármennyi nyelven meg tudnak tanulni születésüktől 3éves korig- én úgy tudom. :))

Szerencsések vagytok- hidd el!!

2013. aug. 11. 23:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Bennem ilyen kérdés fel sem merulne, hogy ne tanítsam az anyanyelvemen beszélni? Egyébként hogyan beszéljen majd a magyar nagyszulokkel esetleg dédikkel? Angolul?
2013. aug. 12. 11:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Anyanyelv: benne van a nevében. Ebbeb az esetben pszicholögusok is azt javasolják mindenki a saját anyanyelvén beszéljen a picihez. Ergo te magyarul apja németül. Ha felnő majd eldönti lehet hogy éppen az alföldön akar majd letelepedni nem az osztrák honban...
2013. aug. 12. 13:45
 14/15 anonim ***** válasza:
baja nem lesz ha magyarul is tud a német mellet .
2013. aug. 12. 16:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Tanítsd meg.

Sosem árt ha több nyelvet beszél, később pl. munka miatt is.

egyik ismerősünk egy család. Apuka mexikói(a meghalt 1 v.2 éve) anyuka magyar.

A kislány tud ugye spanyolul ,magyarul , németül is mivel svájci iskolába jár és az anyja otthon csak németül beszél vele. És valószínű ,hogy később angolt is fog tanulni.

2013. aug. 12. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!