Milyen 5 év körüli gyermeked? Miben jó, miben gyengébb? Hogy áll szófogadatlanság, hiszti ügyben? Iskolához hogy áll? Minden érdekel, ami eszetekbe jut.
A fiam 5 éves és nagyon ügyes matematikából. A két nővérétől ( 7 és 10 évesek) lassan megtanulta, mire valók a számok. Kívülről tudja a pontos dátumot, ezt az óvónők mindig tőle kérdezik meg és korán reggel kiszalad az ágyból, hogy átlapozza a naptárat, ha új hónap kezdődik. Profin tud számolni, olyan másodikos szinten: összead 100 alatt fejben. Megmondja, hogy pl 12 év múlva ki hány éves lesz. (Én nagyon jó voltam matekból és könyvelő lett a szakmám).
Általában jól viselkedik, de a nővéreit mindig szekálja, persze ők ketten vannak és többet cikizik, úgyhogy ezt gyakran csak védekezésből teszi. Ha kettesben vagyok vele, szófogadó, imádni való kölyök. Ha az egész család megy valahová, akkor viszont gyakran nem bír magával, néha fékezhetetlen, szereti magára felhívni a figyelmet és produkálja magát. Néha rázza magát, ha valamit nagyon akar, fetreng a földön és rúgkapál.
Néha egész nap elvan a kocsijaival, akár egyedül is képes eljátszani velük órákig, ha mindenki békén hagyja. Mindig bejelenti, ha kis vagy nagy dologra megy a WC-be. Ha nagyon fáradt, elvonul az ágyáig és lefekszik szótlanul aludni.
Imád enni! Gyakran lesi azt, hogy a lányok "finnyákolásból" melyik kaját hagyják a tányérukban és azt simán megeszi. Néha a repeta után is éhes az oviban és otthon is megeszik mindent utána. Egyáltalán nem kövér, lemozogja, amit magára vesz.
Imádja nézni a lányokat, gyakran végigméri őket a fürdőszobában, bár a nagyobbik most már gyakran egyedül zuhanyzik. Állandóan a lányok fenekét fogdossa, legyen az a testvére, vagy valaki más! Ez tök ciki, de nem tudjuk róla leszoktatni. De mindig kiválasztja a szép fenekeket, az is tény :)
Azzal üldözi otthon a lányokat, hogy fürdés előtt, amikor pucér, fogja a "farkát" és előrevetve nyomkodja a lányok felé, azok meg sikítanak és futnak előle.
Röviden ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!